FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 23/10/2022

Laia Gilibets i Aleix Toda s’emporten l’última Ultra

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència s’ha tancat a la Garrotxa en el que ha estat la VII edició de la Trepitja Garrotxa organitzada des del CE Olot.

Una cursa exigent pels frondosos boscos de tardor de l’Alta Garrotxa va servir per tancar la temporada i per definir els campions de la competició.

Els 84KM 4.500m de la cursa van servir per seguir demostrant que Aleix Toda (EA Mont-Roig del Camp) i Laia Gilibets (CE Solsonès) arribaven de la millor manera al final de temporada i han estat dos dels noms propis de la campanya d’Ultraresistència.

Toda i Gilibets, que ja van ser campions de Catalunya a Berga, s’han emportat la Trepitja Garrotxa i Aleix Toda la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència al costat de Belen Simarro (CE Madteam) que ha guanyat la general en categoria femenina.

Aleix Toda va dominar la cursa de cap a peus i va ser capaç de treure pràcticament una hora d’avantatge a Isaac Salvat (CE Riudomencs Arnau de Paloma) que va ser segon a la cursa i també a la general de la Copa. Salvat i Toda es jugaven alçar-se amb el campionat en aquesta última cursa però Toda no va donar opcions i ha aconseguit fer el doblet aquesta temporada amb Campionat de Catalunya i Copa Catalana d’Ultraresistència al sarró.

El pòdium de la Trepitja Garrotxa masculí el va completar, Francesc Rocabruna que va entrar per davant de Roger Baig (CE Besalú) i de Josep Carreras (Ski Club Camprodon) que van tancar el top 5 de la cursa.

En categoria femenina la solsonina Laia Gilibets tampoc va tenir rival i va fer valer el cartell de favorita com a campiona de Catalunya per emportar-se cap a Solsona la victòria absoluta i el desè lloc en la general global.

Gilibets ha estat una de les revelacions de la temporada i va superar la que s’ha confirmat com la més regular de la Copa, Belen Simarro, que va ser segona a Oix i primera a la general final, guanyant per tant una competició que va començar el 2 d’abril a la Trencacims,

El tercer calaix va ser per a Lídia Escamilla (AE Matxacuca) i el top 5 el van tancar Meritxell Bonet (CE Madteam) i Neus Peiró (CE Pedala Cat Balaguer) que així assegurava també el segon lloc a la general final.

El pròxim 17 de desembre a Can Trona, la Vall d’en Bas, es farà el lliurament dels premis d’aquesta 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència.

Classificacions

Arxiu fotogràfic Trepitja Garrotxa