Feec Notícies -

Notícies - 25/08/2014

Laia Andreu i Anna Comet acaben entre les deu primeres a la Matterhorn Ultraks de Suïssa

Curses per Muntanya

Els atletes de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya han participat en la Matterhorn Ultraks aquest cap de setmana, disputada a Zermatt, localitat situada al cantó suís del Valais i on s’ubica el cim del Matterhorn o Cerví. La penúltima prova de la temporada ha reunit més de 1.500 participants de 39 països diferents representant 54 nacionalitats.

En la cursa femenina, les dues corredores de la FEEC han acabat entre les deu primeres. Laia Andreu (Club Excursionista de Callús) va ser setena amb un temps de 5 hores i 47 minuts, i Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), novena, amb 6 hores i 2 minuts. La victòria va ser per a la nord-amercana Stevie Kremer.

En la cursa masculina, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) que va acabar sisè l’any passat, ahir es va veure obligat a abandonar a causa dels vòmits a uns vint quilòmetres de la sortida. La victòria se la va endur el marroquí Zaïd Ait Malek. L’última prova de la competició mundial de curses per muntanya és la Limone Extreme, a Itàlia, l’11 d’octubre.

Kilian Jornet aconsegueix el títol mundial

Kilian Jornet va aconseguir el sisè títol de la copa del món de curses de muntanya, en la modalitat Sky, sense necessitat de participar en la Matterhorn Ultraks. Abans de donar-se la sortida ja s’havia confirmat la corona del corredor del Club Poliesportiu de Puigcerdà a causa de la renúncia del romanès Ionut Zinca, l’únic rival que encara tenia possibilitats d’atrapar Jornet.

Jornet té previst participar en el trofeu Kima (52 km i 8.200 m de desnivell positiu i negatiu), en què també pot aconseguir el títol de la copa del món de llarga
distància (ultra trail) la setmana que ve.