FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/01/2017

Laia Andreu guanya la cursa de raquetes de neu La Ciaspolada, a Itàlia

Raquetes de neu

La població de Fondo, a la Val di Non (Trentino, Itàlia), ha acollit la cursa de raquetes de neu La Ciaspolada, el 6 de gener. Aquesta prova, que ha arribat a la 44a edició, és una de les més importants del calendari internacional i ha aplegat uns cinc mil corredors, vinguts d’una vintena de països.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la cursa amb un equip format per Marc Trasserra (Club Excursionista Voltreganès ARS), Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà, Laia Andreu (CE Callús), Laia Aguilar (CE Vic), Eduard Hernández (AE Matxacuca) i Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

feec_Ciaspolada_2017_3
Equip de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu en els moments previs a la cursa

Laia Andreu, tricampiona a La Ciaspolada

La corredora de la Selecció Catalana Laia Andreu ha aconseguit fer-se amb la victòria a La Ciaspolada per tercera vegada, després de pujar al primer calaix del podi el 2012 i el 2015. L’osonenca ha controlat la cursa des dels primers compassos, aconseguint a la línia de meta un minut i mig d’avantatge sobre la italiana Isabella Morlini, que partia com a principal favorita i que finalment ha estat segona. Amb aquesta victòria Andreu ha reaparegut en les competicions internacionals de raquetes de neu després d’un any de descans degut a la seva maternitat.

Laia Aguilar ha debutat amb la Selecció Catalana i ha estat vuitena. Just darrera seu a creuat la meta Sílvia Leal, en novena posició. En categoria masculina, Marc Trasserra ha estat 7è, Eduard Hernández, també debutant en l’equio, 8è, i Joan Freixa 15è.

Amb aquests resultats la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC ha assolit l’objectiu al que aspirava, acabant tots els corredors dins del top 15.

[table id=273 /]