FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/06/2014

Laia Andreu es proclama campiona d’Espanya de Curses per Muntanya 2014, a Navarra

Curses per Muntanya

La localitat navarresa d’Isaba ha acollit aquest diumenge 1 de juny la 10a edició de la Camille Extreme, enguany Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya FEDME – GP Buff Salomon. Després d’un exigent circuit de 31,6 quilòmetres i 2.044 metres de desnivell positiu, Laia Andreu (Club Excursionista Callús), de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, i l’aragonès Manuel Merillas van proclamar-se campions. El marroquí Zaid Ait Malek va guanyar la cursa i va batre el rècord de temps (2 hores i 53 minuts), però va haver de cedir el títol a Merillas perquè no té nacionalitat espanyola.

Laia Andreu va marcar un temps de 3 hores i 35 minuts, seguida de Laura Sola, amb 3 hores i 43 minuts, i la valenciana Melissa Gali, amb 3 hores i 46 minuts. En categoria absoluta masculina, Manuel Merillas va marcar un temps de 2 hores i 56 minuts, el basc Hassan Ait Chou, 2 hores i 57 minuts, i David López, 2 hores i 59 minuts.

Espectacular actuació de la Selecció Catalana

Després de la victòria de Laia Andreu, que es va proclamar Campiona d’Espanya, va arribar Pere Rullan (Centre Excursionista Pontsicà) en una molt bona 10a posició en categoria sènior. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon SE) va guanyar en categoria júnior, on va compartir podi amb Carles Artigas (Associació Esportiva Matxacuca), que va fer una 3a posició. Per la seva banda, Erola Bisquert (Unió Excursionista de Vic) va aconseguir la 2a posició en categoria femenina. En categoria cadet, van guanyar Maria Samsó (Centre Excursionista del Penedès) i Jan Margarit (Unió Excursionista de Matadepera), seguits de Marc Traserra (Associació Esportiva Diedre) i Anna Terns (Ski Club Camprodon SE). I finalment Andreu Simon (Associació Esportiva Muntanyencs de la Vila) i David Prades (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) van aconseguir els 2n i 3r lloc en categoria Sub23.