FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/11/2014

L’ACNA celebra l’assemblea general a Vielha amb unes xerrades obertes a un preu especial per als federats

Alpinisme

L’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA) comença la temporada celebrant l’assemblea general anual al Cinema Agrupació de Vielha, la Val d’Aran, el 15 de novembre. Abans de l’Assemblea, durant el matí, han organitzat una série de xerrades d’actualitat sobre els allaus, els federats amb la targeta vigent hi poden accedir per un preu especial de 5 euros. Al final de les xerrades hi ha previst un sorteig de material esportiu de muntanya de les empreses col·laboradores.

L’ACNA treballa per divulgar els riscos associats a la neu i organitza aquestes jornades per transmetre informació i coneixement tècnic sobre nivologia i allaus, i posar en contacte els professionals que treballen en aquest àmbit. Amb aquests objectius, l’ACNA també va presentar els Cursos de Seguretat en Terreny d’Allaus per a la temporada d’hivern 2014-2015, per als quals els federats de la FEEC també tenen descomptes.

Programa d’activitats

El cicle comença amb una xerrada del Centre d’Informació d’Allaus de Colorado (CAIC) a les 10 hores; més tard s’oferirà una conferència sobre la predicció i el control d’allaus a les mines de Xile i es continuarà amb l’exposició dels resultats de l’enquesta de mides d’allau que es va preparar a l’anterior Assemblea de l’ACNA.

Després d’una pausa es farà una enquesta interactiva per parlar de la classificació del terreny d’allaus i, tot seguit, s’oferirà una xerrada sobre la seguretat en la pràctica del freeride a càrrec d’un professional d’aquesta modalitat.

Per finalitzar els actes del matí, a les 13 hores, el bomber i guia caní, Ivan Muñoz, del Servei d’Extinsió d’Incendis i Protecció Civil de la Ribagorça, parlarà de la funció dels gossos en els casos d’allaus.