FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/09/2015

L’AAE Escola Treball guanya el Campionat de Catalunya per equips a la Pujada al Montsià

Curses per Muntanya

Alcanar (Montsià) ha acollit aquest dissabte el Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El campionat s’ha emmarcat dins de la 9a Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort”, prova organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar.

Un total de 156 corredors han disputat la cursa de 28 quilòmetres, 56 dels quals formaven els vuit equips aspirants al títol.

Els equips inscrits han sigut: el CE Guissonenc, el CE Refalgarí, el Club BTT Montbike, la UEC Tortosa, el Club Excursionista l’Espardenya, l’ATE Coll de l’Alba, l’Associació d’Alumnes i Exalumnes Escola Treball (AAEET) i l’AE Matxacuca. Aquests dos últims han sigut els que han participat amb més corredors, deu cada un.

La cursa es presentava oberta a priori, però des dels primers quilòmetres ha quedat palès que la lluita pel títol es disputaria entre dues entitats. A la primera baixada tècnica -des de l’ermita del Remei- els corredors de l’AAEET i de l’AE Matxacuca ocupaven les primeres posicions, i protagonitzaven un descens espectacular, vertiginós. Prometien emoció fins al final.

En categoria masculina ha liderat en tot moment Mikel Besora, de l’AAEET, i el seguien d’aprop els corredors de l’AE Matxacuca Eduard Hernández i Raúl Estévez, que han acabat quart i cinquè respectivament. La segona plaça ha sigut per Javier Heras, del Club Excursionista Serres del Mestral, que no optava al campionat. El tercer en creuar la línia de meta ha sigut Aleix Todà, de l’AAEET.

En categoria femenina ha sigut a l’inrevés. Paloma Lobera -primera- i Marta Molist -segona-, de l’AE Matxacuca, i membres de la Selecció de Curses per Muntanya de la FEEC, han encapçalat sempre la cursa. Lourdes Cayetano, de l’AAEET ha mantingut la tercera plaça fins al final.

El resultat dels primers classificats, més el que ha puntuat la resta de l’equip, ha donat la victòria a l’AAEET, que s’ha proclamat campió de Catalunya, amb 600 punts. El subcampionat ha sigut per l’AE Matxacuca amb 560 punts, i la tercera posició se l’ha emportat l’UEC Tortosa, 186 amb  punts.

Fotografies / Ivan Torres