FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/04/2014

La Volta Cerdanya Ultrafons es presenta a Girona com una cita de referència i solidària

Curses per Muntanya

L’organització de la Volta Cerdanya Ultrafons 2014 (VCUF) ha presentat l’edició d’aquest any a la ciutat de Girona, després dels actes realitzats a Barcelona i Lleida. En l’acte, que ha tingut lloc a la seu de la Diputació ahir dimecres 2 d’abril, han participat: el director de la cursa, Eduard Jornet; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; la responsable de projectes solidaris amb els que col·labora el cercle de curses, Astrid Barqué; i el guanyador de la Volta Cerdanya Trail 2013, el gironí Toti Bes.

El repte que planteja la Volta Cerdanya Ultrafons 2014, segons expliquen els seus organitzadors, és realitzar la Volta a la Cerdanya a través dels senders que uneixen els pobles de la comarca i les comarques veïnes, tot descobrint “una de les valls més boniques d’Europa per la seva amplitud i el seu assolellament, lloc on esportistes com en Kilian Jornet o l’Emma Roca hi han passat hores i hores trepitjant i descobrint els magnífics racons de la vall”.

cartell_curses_ultraresistencia_web_1Campionat de Catalunya

La VCUF vol consolidar-se com a referent de les curses per muntanya a Catalunya i arreu del món, amb una previsió de participació major que els anys anteriors. Durant l’acte s’ha detallat el ventall d’activitats que es duran a terme del 31 de maig al 8 de juny a la Cerdanya. Algunes de les novetats són l’augment del nombre total de curses, que en aquesta nova edició arriba fins a sis i, entre les quals, es presenta una cronoescalada i una cursa solidària. D’entre les altres quatre curses, la de 87 km, és el Campionat de Catalunya de Curses d’Utraresistència del calendari de competicions de la FEEC.

Compromís solidari

Una vegada més, la Volta Cerdanya Ultrafons assoleix un fort compromís social amb els projectes solidaris que dóna suport. En aquesta edició col·labora amb el projecte Box 21 de la Fundació Itinerarium, que treballa per la integració social de persones amb discapacitat. La col·laboració també s’estén a l’Associació Debra, de persones afectades per la malaltia minoritària “pell de papallona”.