FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/03/2014

La Volta a la Cerdanya – Ultrafons 2014, es presenta a Lleida

Curses per Muntanya

Aquest dilluns s’ha presentat la tercera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons 2014 a la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; el director de la Volta, Eduard Jornet; i el corredor d’ultramaratons de muntanya i vencedor de la Volta Cerdanya Ultrafons 2013, Eugeni Roselló.

Durant l’acte s’ha detallat el ventall d’activitats que es duran a terme del 31 de maig al 8 de juny a la Cerdanya. A més de les quatre curses de l’any passat (de 214, 87, 37 i 13 km), enguany se’n diputaran dues més: una cronoescalada de 1.400 metres de desnivell a la Tosa d’Alp i una cursa solidària i inclusiva que pretén ser una festa on tothom hi és convidat. Encara en termes de competició, la cursa de 87 km serà l’escenari del Campionat de Catalunya d’Ultraresistència, organitzat pel Club Poliesportiu de Puigcerdà i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Curses d'ultraresistenciaEsport, senderisme i solidaritat

També s’ha parlat del caràcter solidari de la Volta, que enguany destinarà els esforços del seu projecte solidari a les persones amb discapacitats i els pacients d’epidermòlisi bullosa (pell de papallona). Els fons s’obtindran de la venda i la subhasta de dorsals i objectes signats per corredors famosos, i les inscripcions a la cursa solidària “Sumant Capacitats” de l’1 de juny.

Durant la setmana entre curses se celebrarà el Saló del Senderisme i Running Puigcerdà-Pirineus, a la capital ceretana, on se citaran les principals marques del sector per donar a conèixer les seves novetats al nombrós públic que visitarà la comarca amb motiu de la Volta. També s’organitzaran un conjunt d’activitats lúdiques i esportives per a tots els públics, en el marc de la Setmana Internacional del Senderisme i el Running, l’objectiu de la qual és descobrir el patrimoni i la gastronomia de la comarca.

Foto: Astrid Barqué