FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/05/2017

La via ferrada d’Ulldecona torna a obrir-se amb millores importants de seguretat

Escalada

La via ferrada d’Ulldecona torna a obrir un cop s’han fet els canvis i les revisions pertinents per millorar la seguretat d’aquesta.

L’accident del passat 27 de febrer on una persona de 33 anys va caure des de 25m quan estava fent la via i va quedar ferit greu, va ser el motiu que va portar a tancar aquest espai. Les investigacions van determinar que el mal estat del tram final d’un cable de vida i una maniobra incorrecte del propi escalador van ser els dos factors que van causar l’accident.

La investigació dels Mossos d’Esquadra va obligar a tancar la via i a fer una reparació exhaustiva de l’equipament.

Tres mesos més tard d’aquest l’accident la via ferrada d’Ulldecona es torna a obrir amb importants modificacions per millorar la seva seguretat.

La intervenció de la Unitat d’Intervenció en  Muntanya dels Mossos d’Esquadra ha fet tornar a equipar l’equipament i canviar diferents aspectes de la ferrada.

Des del Centre Excursionista Ulldecona s’han explicat les diferents modificacions i millores que s’han fet en aquesta ferrada per convertir l’espai en un lloc segur per tots aquells que vulguin gaudir de la via.

Consulta el dossier amb les millores