FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ajuntament de Centelles
Foto: Ajuntament de Centelles

Notícies - 07/04/2021

La Via Ferrada de les Baumes Corcades obre amb una nova normativa

Osona

Amb la intenció d’evitar aglomeracions en la concorreguda Via Ferrada ubicada al turó del Puigsagordi, l’anomenada Les Baumes Corcades, els ajuntaments de Centelles i Balenyà (Osona) han decidit limitar l’accés a tots aquells que hagin reservat hora prèviament a través de les pàgines web d’algun dels dos ajuntaments.

Les Baumes Corcades és una via ferrada de 800m de recorregut equipat i 330m de desnivell positiu acumulat que s’enfila fins al cim del Puigsagordi (984m) i que té dues variants amb graus de dificultat diferents –”fàcil” o “molt difícil”– que s’ajusten al nivell dels usuaris. Això permet que tant les persones experimentades en la disciplina com els principiants puguin gaudir de l’experiència. Segurament per això, com també pel fet que conté el pont tibetà “més llarg d’Europa” i per les fantàstiques vistes al llarg del recorregut a la plana de Vic, que és una de les vies ferrades més populars de Catalunya.

Precisament per aquest motiu, i amb la intenció de garantir que es compleixen les mesures de seguretat per la Covid-19, totes aquelles persones que vulguin fer el recorregut hauran de reservar dia i hora de manera gratuïta abans d’accedir-hi. Per tal de garantir que les persones que fan el recorregut han fet la reserva pertinent s’establiran punts de control aleatoris en els quals serà obligatori ensenyar el resguard de la reserva.

Els ajuntaments també han aprofitat per recordar a tots aquells interessats en realitzar el recorregut la importància de complir les normes d’ús i la del respecte pel medi natural. Així també, cal recordar la importància i obligatorietat de portar el material adient: casc, arnès i dissipador amb baga d’ancoratge. Aquest material ha d’estar en bon estat i homologat.