FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/09/2014

La via ‘Anglada-Guillamon’ de Terradets, a la serra del Montsec, 55 anys després

Escalada

El veterà i actiu escalador Josep Manuel Anglada ha repetit la via Anglada-Guillamon de Terradets als 81 anys. Aquest emblemàtic itinerari va ser obert pel mateix Anglada i pel Francesc Guillamon el 14 de setembre de 1959. Es va tractar de la primera via efectuada a la paret de les Bagasses del congost de Terradets (Montsec) i consisteix en una escalada d’una envergadura considerable: 500 metres de longitud i V+ de dificultat.

El 15 de setembre passat, 55 anys després de la històrica obertura, en Josep Manuel va repetir la ruta amb més de 80 anys d’edat, segons ho explica la notícia publicada a Barrabes. Ho va fer en cordada de tres, juntament amb Xavier Pérez-Gil (67 anys) i Jordi Vidal (62 anys i oberturista de la via Vidal-Farreny també de Terradets) i els va acompanyar i enregistrar amb vídeo una altra cordada formada per Rafa Vadillo, Anton Fontdevila i Eduard Miguel.

Josep Manuel Anglada, un dels màxims referents de l’escalada i l’alpinisme català i estatal dels anys 60 i 70, demostra amb aquesta realització que encara li queda corda per estona.

paret-bagasses-terradets-via-anglada-guillamon