FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2019

La VI Marxa del Setge segueix commemorant els fets de 1711

Caminades de resistència

Segona parada del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC, aquesta vegada amb la Marxa del Setge de Cardona, organitzada pel Centre Excursionista de Cardona el passat diumenge 17 de març.

L’objectiu d’aquesta edició era poder mantenir el recorregut que s’havia dissenyat l’any anterior, incrementant el quilometratge en alguns punts del recorregut. En total, els participants van recórrer 52 km amb 4.574 m de desnivell acumulat. Enguany, hi havia l’opció de fer una marxa més curta de 31 km i amb un desnivell acumulat de 3.020 m.

En aquesta edició i continuant amb la tradició, la sortida de les dues marxes va ser al Castell de Cardona i l’arribada a la Plaça de la Fira. Els dos recorreguts van fer la volta al poble de Cardona i des dels diferents cims es podia contemplar una vista magnífica de tot el poble.

Un any més, la marxa ha commemorat els fets de 1711, durant la Guerra de Successió, quan s’inicià un setge al Castell de Cardona que durà 34 dies. El 22 de desembre de 1711, les tropes borbòniques, vençudes pels soldats austracistes, es veieren obligades a abandonar el setge del Castell, fugint cap a Solsona. La guerra s’allargà tres anys més, fins que el 18 de setembre de 1714, Cardona va ser l’última ciutat a capitular.

La propera Caminada de Resistència serà el 24 de març amb la 3a Marxa Les Borges – Riu Set, organitzada pel Centre Excursionista Borges – Garrigues.

Fotografies / Xavier Capdevila