FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/07/2016

La Vertical Cabanera, penúltima prova de la Copa Catalana de Curses Verticals

Curses per Muntanya

El Club d’Esquí Pobla de Segur organitza la setena edició de la Vertical Cabanera, a Cabdella (Pallars Jussà), el dia 10 de juliol. La prova forma part de la 7a Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i per primera vegada també està inclosa al calendari de la Copa d’Espanya de Curses Verticals de la FEDME.

La cursa amb més desnivell de les quatre que conformen la copa catalana surt des del poble de Cabdella i ràpidament s’enfila cap al Montsent de Pallars (2.883 metres), punt culminant de la vertical. Són 1.463 metres de desnivell positiu en només 5,2 quilòmetres. El rècord de la prova l’ostenta Marc Solà (Ski Club Camprodon) des del 2012, quan va parar el cronòmetre en 1h 2′ 12″. L’organització ofereix un premi de 600€ a qui rebaixi aquest temps.

La vertical de la Vall Fosca aplega cada any als millors especialistes de la modalitat. L’actual campiona de Catalunya de Curses Verticals, Àngela Castelló (CE Girona), va ser la guanyadora de l’edició 2015, per exemple. Altres corredors, i esquiadors de muntanya, com Jordi Alís (Unió Excursionista Urgellenca) o Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) també acostumen a ocupar places de podi.

El 7è Km Vertical de Roquetes tancarà la Copa Catalana de Curses Verticals

El Km Vertical de Roquetes Caramella-Caro, organitzat per l’AE Trail Roquetes, tancarà un any més la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC, el dia 27 d’agost. La tradicional cursa que puja fins al cim més alt de la comarca del Baix Ebre, i de la província de Tarragona, el Mont Caro (1.441 metres), decidirà a més a més, els guanyadors de la copa. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

[table id=194 /]