FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/05/2016

La ‘Vèrtex’ guardonada pels seus cinquanta anys a la Nit de les Revistes i Premsa en Català

Cultura

Cinquanta anys no se celebren cada dia i la revista Vèrtex que edita la FEEC els conmemora just aquest 2016. Per aquest motiu l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha decidit guardonar a la Vèrtex amb el reconeixement especial per aquest mig segle de vida.

La nit de les revistes i la premsa en català es va celebrar a l’edifici Endesa on es van lliurar diferents reconeixements i premis. El Temps, El Vallenc, La Fura i Nació Digital, va rebre la distinció com a millors publicacions de l’any. Les publicacions Capgròs Comunicació, Set7, l’Erol, 777Comunica, Auriga, El Triangle, Viure en Família i el Diari Ara també van tenir els seus guardons.
La nit va reservar els seus dos guardons més destacats per la fotoperiodista, Joana Biarnés i les plataformes educatives dels Països Catalans.
L’acte va ser presidit per la Molt Honorable Presidenta del Parlament, Carme Forcadell i el Vicepresident primer del Govern català, Oriol Junqueras.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va ser l’encarregat de recollir el guardó. En els seu discurs, Merino, va destacar el paper que ha jugat una publicació com la Vèrtex per les revistes escrites en català i per l’afició a la muntanya que hi ha al país.

Vèrtex va ser fundada l’any 1966 per Francesc Martínez Massó, president de la llavors anomenada Federación Catalana de Montañismo. Es va començar a publicar en castellà i va anar introduint alguna pàgina en català fins que l’any 1970 va esdevenir la primera revista d’una federació esportiva escrita totalment en català durant l’etapa final del franquisme.

Actualment la Vèrtex segueix ben posicionada entre les revistes fetes en català en el sisè lloc només per darrere de publicacions com Sàpiens, Time Out Barcelona, Descobrir Catalunya, Cuina i Cavall Fort. I situada entre les trenta revistes més llegides a Catalunya amb uns 32.000 lectors.

Barcelona Nit de les Revistes i Premsa en Català. Premis 2016 foto: Jordi Play
Barcelona
Nit de les Revistes i Premsa en Català. Premis 2016
foto: Jordi Play