FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/05/2014

La Vallès Drac Race aspira a convertir-se en un nou referent de les curses per muntanya

Curses per Muntanya

La Vallès Drac Race neix com un doble esdeveniment que combina una cursa per muntanya de 65 quilòmetres amb una altra BTT de 100 quilòmetres durant el cap de setmana del 4 i 5 d’octubre, tot i que els participants tenen també l’opció de triar només una de les dues modalitats.

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet va acollir l’acte de presentació oficial de la primera edició de la Vallès Drac Race el passat 15 de maig. L’acte, presidit pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, va servir per presentar una competició única que té l’objectiu de consolidar-se a curt termini com un referent de les curses per muntanya i promocionar a l’exterior la imatge del Vallès. El pilot de motos Maverick Viñales va confirmar la seva participació en aquesta primera edició.

valles-drac-race-1

La Vallès Drac Race està organitzada pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental i co-organitzada per l’Ajuntament de Terrassa. A més, compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme. A l’acte també van assistir els representants dels municipis per on passarà aquesta primera edició de la Vallès Drac Race. La prova tindrà Terrassa, la capital del modernisme del Vallès, com a punt de sortida i arribada, i el ‘village’ de la cursa estarà ubicat en la mateixa localitat. El preu de la inscripció va dels 30 fins els 60 euros, en funció del tipus de cursa i la data, i les persones que es trobin en situació d’atur tenen una bonificació del 15 %. Les inscripcions es tancaran en arribar als 1.500 participants, 750 per cursa.

A l’entorn d’una llegenda

El nom de Vallès Drac Race respon a la llegenda del drac de Sant Llorenç, un animal mitològic que forma part de l’imaginari col·lectiu del Vallès Occidental. La llegenda explica que temps ençà, un drac portat de l’Àfrica va viure i créixer entre Santa Agnès i la Cova del Drac a Sant Llorenç. La bèstia tenia atemorits els habitants de la plana, devorant animals, pastors i alguns viatgers de la zona. Després de moltes persecucions, va arribar a la comarca el comte Guifré, qui va lluitar amb la bèstia. Ferit de mort, el drac es va enlairar i va fugir.

Actualment, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac té una superfície protegida de 13.694 hectàrees repartides entre les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, i està gestionat i protegit per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Un dels objectius primordials de la Vallès Drac Race és convertir el Vallès en una icona de destinació turística principal a Catalunya, especialitzant-se en turisme esportiu i aconseguint una dinamització econòmica durant el primer cap de setmana d’octubre.