FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/06/2014

La Val d’Aran acull el ‘Raid Internacional RaidAran’ amb nou disciplines esportives

Raids d'esports de muntanya

La Val d’Aran acull el Raid Internacional RaidAran que es disputa del 3 al 6 de juliol, amb soritda i arribada a Vielha. La prova organitzada pel Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès es resoldrà com a Campionat de Catalunya organitzat per la FEEC i puntua per a la lliga de l’European Series in Adventure Racing (ARES).

Aprofitant el verd de l’estiu i el desglaç, la comarca de la Val d’Aran és l’escenari ideal per fer-hi el raid d’esports de muntanya. Corriols, barrancs, pistes i cims posaran a prova els equips participants. Amb una distància total de 328 km i 15.000 m de desnivell positiu, el RaidAran inclou nou disciplines esportives diferents: 90 km i 5.200 m+ de trekking (barranc, via ferrada i proves de cordes); 200 km i 9.000 m+ de bicicleta de muntanya; 18 km i 800 m+ de patins; 12 km de caiac; i 8 km de rafting.

raidaran-2014Aquesta serà la tercera cita del calendari de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, que aquest any es disputa com a Campionat de Catalunya. Per a la seva realització compta amb el treball conjunt de la FEEC, el Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès i el Conselh Generau d’Aran, a més de la col·laboració de diverses empreses i institucions que garanteixen la celebració de les diferents proves.

Les inscripcions ofereixen dues categories: d’elit, per a equips de quatre persones, i d’aventura, per a equips de tres persones. Totes dues inclouen l’allotjament per a la nit del dijous 3 i la del diumenge 6 de juliol, així com l’allotjament durant la cursa en cas que l’equip es retiri, el menjar al final de la prova, un obsqui per cada participant, premis, assistència en cursa, material per a les etapes de cordes, mapes de carretera, raidbooks, caiacs, rems i armilles, l’embarcació de ràfting i el seguiment GPS en directe.