FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/06/2016

La Val d’Aran acollirà una prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

La Val d’Aran acollirà una prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya aquest pròxim hivern, els dies 8 i 9 d’abril de 2017. El nom oficial de la cursa serà Val d’Aran 2017 ISMF World Cup, prova que compta amb el suport del Conselh Generau d’Aran, i dels ajuntaments de les poblacions de Vielha i Naut Aran. Aquesta cursa serà una de les cinc puntuables per la Copa del Món de la International Ski Mountaineering Federation. El dissabte 8 d’abril es disputarà la prova individual, dins de la 59a edició del Ral·li del CEC, i el diumenge 9 d’abril, la cursa vertical, dins de la prova Era Pujada. Paral·lelament es celebraran les proves open i Copa Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC.

La competició estarà organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i el CE d’Aran, es disputarà a l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira Beret, i tindrà el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la FEDME. Els millors esquiadors i esquiadores de muntanya del món, amb el vigent guanyador de la copa, el català Kilian Jornet, es trobaran a la Val d’Aran.

Noms com els dels italians Michele Boscacci, Roberto Antonioli, l’alemany Anton Palzer, el francès William Bon Mardion, o els catalans Oriol Cardona i Marc Pinsach, poden ser alguns dels atractius per a tenir en compte en categoria masculina.

A la categoria femenina més enllà de les catalanes Claudia Galícia, Marta Garcia, Laura Orgué i Mireia Miró, destaca l’actual número 1 del món, la francesa Laetitia Roux, la també francesa Axelle Mollaret i la italiana Katia Tomatis.

L’ISMF s’ha reunit aquest cap de setmana a Portugal, on ha celebrat la seva assemblea anual. A l’assemblea s’ha decidit el calendari de la pròxima temporada, on s’inclou la prova aranesa. Han assistit a aquesta reunió a terres portugueses representant a la FEEC: el cap de l’àrea tècnica de la FEEC, Marcial Alemán; Jordi Canals assessor​ del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC; i Gil Orriols director CTEMC de la FEEC i director tècnic​ de l’ISMF. Marcial Alemán i Jordi Canals a Portugal.

Marcial Alemán i Jordi Canals a Portugal