FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Santacana
Foto: Jordi Santacana

Notícies - 04/05/2021

La UTB dona el tret de sortida a la copa catalana de curses d’ultraresistència

Solsonès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La copa catalana de curses d’ultraresistència s’inicia aquest 8 de maig a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès). La Ultra Trail de Barcelona donarà el tret de sortida a a la competició. La cursa de 82 quilòmetres té sortida i arribada a Sant Llorenç i acumula un desnivell de més de 5.000m.

La cursa canvia el seu recorregut dels darrers anys i agafa com a referència l’antiga Marató de la Vall de Lord, fent un recorregut per la Serra del Verd i saltant després cap el Port del Compte on superarà el cim més alt del Solsonès, el Pedró dels Quatre Batlles (2.386 metres). L’Ultra s’iniciarà a les 07:00h des de Sant Llorenç de Morunys.

Corredors per muntanya com Pere Aurell (CEM la Cameta Coixa), Jordi Gamito (CE Olot), Ragna Debats (CEM la Cameta Coixa), Mònica Guilera (CE Penedès), Roser Español (UE Urgellenca), són alguns dels favorits a començar puntuant a la competició.

La UTB també tindrà altres distàncies que no són puntuables per la Copa d’Ultraresistència però on es podran veure cares conegudes com Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa).

Trident a la Copa 

La Copa saltarà fins al mes de juny , concretament el dia 5, quan la tradicional Ultra Bastions serà la segona parada de la temporada. La ‘Bastions’  celebrarà la seva desena edició convertida en una clàssica de les muntanyes del ripollès. La Ultra tindrà 71 quilòmetres i fregarà també els 5.000m de desnivell. La cursa és un autèntic luxe pels més exigents i per poder contemplar el paisatge que regalen les muntanyes del ripollès. L’Ultra de Bastions fa cim al Puigmal, el Torreneules, el Balandrau i el Taga entre d’altres i camina per la vall de Núria, Coma de Vaca en una circular des de Ribes de Freser.

Gràcies a l’acord entre el Club Alpi Virtual, l’empresa Ocisport i la FAM, la Copa d’Ultraresistència tindrà una prova també en territori andorrà. Com ja passa amb la Copa Catalana FEEC-Dynafit d’esquí de muntanya, la bona relació amb el país veï permet incloure en calendaris de la FEEC proves andorranes.

A més a més el nivell de la prova és una autèntica garantia de qualitat.

L’ultra de la Skyrace Comapedrosa, el 25 de juliol, serà l’última de les proves que composaran el calendari de la Copa. La cursa andorrana tornarà a ser prova de la Copa del Món de Curses per Muntanya en la seva disciplina Sky.

Aquest any la popular prova estrena també llarga distància i testarà una cursa de 50 quilòmetres. L’Ultra Comapedrosa proposa 50 Km i +3.800 m de desnivell positiu, amb un traçat espectacular per l’entorn d’Arinsal i els cims, carenes i boscos del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa.