FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 27/04/2019

La Unió Excursionista de Vic posa segell propi en la primera Caminada de Marxa Nòrdica per Osona

Osona Marxa nòrdica

La Unió Excursionista de Vic ha organitzat la 1ª Caminada de Marxa Nòrdica per Osona el dissabte 27 d’abril amb la participació d’un centenar persones. Es tractava d’una ruta circular amb un total d’11 quilòmetres i 200 metres de desnivell.

La jornada ha començat a les 9 del matí amb la recepció de tots els caminants i una breu explicació de com utilitzar els bastons davant les pistes d’atletisme de Vic. Abans d’iniciar camí cap a la zona de la creu de Gurb, els caminaires han pogut fer un escalfament conjunt amb la finalitat d’evitar lesions.  La ruta circular ha començat fent un trosset del camí per la pista forestal del torrent del Güell fins arribar a la Caseta d’en Romeu, la masia de Vilafreser i la Pedra Grossa on hi havia un complet avituallament. A partir d’aquí, els caminaires han pogut refer-se, i tot seguit han baixat cap el Serrat de les Falgueres, passant pel salt de les Aranyes fins arribar a l’ermita de Sant Andreu de Gurb, considerada la més gran de les quatre parròquies que hi ha al terme municipal de Gurb. Un petit recorregut pel bosc que segueix el Torrent del Sitjar ha fet arribar als marxaries al bosc encantat. Un cop en aquest punt, han tornat cap a la pista d’atletisme on han pogut realitzar una breu sessió d’estiraments conjunts. L’organització ha rebut els participants amb un gran escalf humà a la línia d’arribada i amb un obsequi personalitzat.

La següent prova del calendari de Circuit Català de Marxa Nòrdica serà En Marxa pel Rodal, de la Unió Excursionista Sabadell. La prova comptarà amb dos recorreguts, un de 15,5 quilòmetres i 180 metres de desnivell i l’altre, d’11 quilòmetres amb 100 metres de desnivell. Les inscripcions es podran formalitzar fins al proper 2 de maig a través del seu web.

Fotos / Nora Marcilla