FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/03/2016

La Unió Excursionista de Sabadell inicia una campanya per recuperar la taula de la Mola

Societat

La Unió Excursionista de Sabadell ha posat en funcionament una campanya de micromecenatge per aconseguir el finançament necessari per realitzar i instal·lar una taula d’orientació geogràfica al cim de la Mola. El projecte de recaptació de fons per a la recuperació d’aquest element excursionista es realitza des de l’1 de març al 10 d’abril a través de Verkami.

La recuperació de la taula d’orientació geogràfica de la Mola

El 1960 es va inaugurar la primera taula d’orientació al cim de la Mola amb l’objectiu de promoure el coneixement de l’entorn. Va estar present a l’esplanada de davant del monestir de Sant Llorenç del Munt durant 50 anys i es va convertir en tot un símbol de la muntanya. Cinquanta anys després, el 2009 va ser actualitzada i renovada amb una de més gran. Malauradament, l’incivisme d’uns quants va destruir el projecte de molts altres. La taula va quedar tan malmesa que va ser impossible recuperar-la, i el 2012 es va procedir a retirar- la definitivament.

feec-sabadell-taula-geografica-la-mola-1

La nova taula d’orientació geogràfica de la Mola recordarà la primera: tindrà un metre de diàmetre, amb un forat central de 30 centímetres i estarà lleugerament inclinada per facilitar-ne la lectura. El projecte de recuperació ja tira endavant, fins i tot s’ha fixat la data d’inauguració per al 22 de maig. Però, per fer-ho possible, la Unió Excursionista de Sabadell està recollint fons a través del micromecenatge i la plataforma Verkami amb recompenses per a totes les persones participants. Tot i això, no només es poden fer aportacions a través d’internet. Per a ajuts alternatius o col·lectius, tabé amb contrapartides, cal contactar amb la Unió Excursionista de Sabadell.