FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: UES
Foto: UES

Notícies - 02/03/2020

La Unió Excursionista de Sabadell comença a celebrar el seu mig segle de vida

Vallès Occidental Societat

Per nosaltres enguany és un d’aquells anys tan especials. Celebrem un centenari. Però no som els únics que estem d’aniversari. La Unió Excursionista Sabadell celebra cinquanta anys d’aquella unió del Centre Excursionista del Vallès, el Centre Excursionista de Sabadell i l’Agrupació Excursionista Terra i Mar. L’auditori de l’entitat es va fer petit el passat dijous 27 de març amb el gran volum de gent que volien reunir-se a aquella celebració tan especial. L’acte va servir per recordar aquell 27 de febrer de 1970, però també per homenatjar tots els que han presidit l’entitat durant aquests cinquanta anys. En queden nou d’onze.

D’entrada, el president de la UES, Josep Maria Manyosa va voler posar en valor tot allò que és la UES: “a la UES som muntanya, som natura, som cultura, som pàtria i som país”. Més de 20 seccions i més de 300 activitats amb la participació d’unes 10.000 persones durant el 2019. En aquests 50 anys, Manyosa va afirmar que “s’han aconseguit grans fites esportives”, com coronar cims de més de 8.000 metres o descendir fins a 1.000 metres de profunditat en expedicions d’espeleologia, convertint-se en “un centre de referència en l’àmbit europeu”.

L’acte va comptar amb la conferència del director del Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies, Martí Marín, sobre com va viure Sabadell el desenvolupament i la crisi de la dictauda entre els anys seixanta i setanta.

Per part de la FEEC, el seu president Jordi Merino, i el Membre d’Honor, Jordi Pons, no es van voler perdre aquest acte de celebració de l’inici del mig segle.

Dins dels actes del 50è aniversari de la UES s’ha inclòs un cicle de cinema de muntanya, presentat pels seus protagonistes i on es farà un debat posterior. La FEEC també hi col·labora amb la xerrada del 26 de març d’Agnès Riera, Córrer en llibertat.