FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La UFEC crea una comissió per donar suport a la internacionalització de les Federacions Esportives Catalanes | FEEC

Notícies - 01/08/2014

La UFEC crea una comissió per donar suport a la internacionalització de les Federacions Esportives Catalanes

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha creat una comissió d’assessorament per a donar suport a les diverses federacions esportives de casa nostra de cara a la internacionalització de l’esport català. La finalitat d’aquest òrgan és poder treballar per crear una base sòlida institucional, jurídica i administrativament per al reconeixement internacional de les seleccions i federacions esportives catalanes.

Aquesta comissió l’encapçala el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana; i la formen Gerard Esteva, president de la UFEC; el president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Joan Ricart; el president de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Josep Maria Dedéu; el president de la Federació Catalana de Físico-culturisme, Enric Torrent; el president de la Federació Catalana de Clubs Esportius de Twirling; i el president de la FEEC, Jordi Merino.

La FEEC a les organitzacions internacionals

Actualment ja hi ha diversos esports reconeguts internacionalment amb selecció catalana pròpia, com és el cas de les Raquetes de Neu, les Curses per Muntanya, l’Escalada Esportiva i l’Esquí de Muntanya pel que fa als esports que engloba la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La FEEC ha estat present en la consolidació d’aquesta comissió de suport com a referent amb una Àrea de Transició Nacional activa i per les modalitats d’esports de muntanya que ja estan representats en diferents organitzacions internacionals.

La FEEC és membre de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA), la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), la Federació Internacional d’Escalada Esportiva (IFSC), la Federació Internacional de Curses de Muntanya (ISF), la Federació Internacional de Raquetes de Neu (ISSF), i l’Associació Europea de Senderisme (ERA), que va celebrar la trobada regional de senderisme de l’Europa del sud aquest mes de febrer a Barcelona, organitzada per la FEEC.