FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/05/2023

La trobada dels ‘100 cims’ segueix creixent a Sant Feliu de Codines

Vallès Oriental 100 cims

La trobada dels “100 Cims” s’ha celebrat a Sant Feliu de Codines amb 250 participants.

Un any més la trobada dels “100 Cims” ha servit per a reconèixer a tothom que durant aquest darrer any ha realitzat el repte amb els seus diferents formats i per a lliurar també els premis relacionats amb els diferents concursos organitzats des del mateix comitè de “100 Cims”.

El Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines va ser l’entitat que va portar a terme la Trobada dels “100 Cims” d’enguany. De bon matí, els participants es van anar concentrant al pavelló Francesc Cassart. L’entitat organitzadora va oferir un esmorzar als excursionistes que, abans de les 9 de matí van començar una excursió per les cingleres i boscos que envolten el municipi i que els va portar a veure la vall i Sant Miquel del Fai des d’una certa altura. El nombre de participants era molt alt i això feia que en certs punts del recorregut es pogués veure la distància que hi havia entre els primers i els darrers.

Sant Miquel del Fai també va ser l’objectiu de la visita cultural que van fer un nombre reduït de participants a la Trobada.

A la tarda es va realitzar l’acte de lliurament de premis i reconeixements, al qual es van afegir moltes més persones. La vicepresidenta de l’entitat, Susi Sans, va obrir l’acte, donant la benviguda als participants i fent esment a les iniciatives solidàries que ha fet l’entitat; seguidament, el regidor d’Esports, Manel Vila, va agrair a l’entitat la col·laboració que tenia amb els actes organitzats des de l’Ajuntament i també va agrair la participació de totes les persones assistents a l’acte. La presidenta de l’entitat, Laia Guàrdia, que era a l’Himàlia, va fer una participació per mitjà d’un vídeo.

La trobada dels 100 cims ha comptat amb 250 participants

Seguidament, van ser els membres del Comitè dels “100 Cims” qui van dirigir l’acte. Es van començar pel lliurament del premi literari, amb la lectura de fragments de les obres guanyadores. Seguidament va ser el torn del concurs “Fotocims”, del qual es van projectar les fotografies finalistes. Finalment, es va projectar el vídeo guanyador del 2n concurs “Videocims” .  Pots consultar els premiats, aquí. 

Després de lliurar el reconeixement a les entitats que van superar les 2.000 ascensions dels seus membres durant l’any 2022, va venir el moment més esperat, el lliurament dels reconeixements a les persones federades que havien assolit els “5×100 Cims”, que només va recollir una persona i els “4×100 Cims”, que van recollir 9 persones. Aquests reconeixements es van fer per primer cop, atès que són conseqüència de l’ampliació de cims del llistat. Seguidament, 56 persones, van recollir el reconeixement dels “3×100 Cims” i 103 el dels “2×100 Cims”.

Finalment, va arribar el moment de donar protagonisme a les 63 persones que van assolir el repte dels “100 Cims” durant l’any 2022. Aquest reconeixement és el que té més valor, atès que és l’esperit inicial de l’activitat dels “100 Cims”, conèixer el país tot practicant l’excursionisme.

El vicepresident de la FEEC i responsable de l’Àrea d’Excursionisme, Joan Huertos, va realitzar una intervenció on va destacar el paper i la consolidació del repte dels “100 cims”, abans que Jordi Merino, president de la FEEC, tanqués l’acte.

Claudia Barrios, es va encarregar de traduir en llenguatge de signes, tot l’acte, als participants del Club Centre Exc. Sords de Catalunya.

Els reconeguts de la diada a la grada dels pavelló de Sant Feliu de Codines