FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Salvador Berdajin Sànchez
Foto: Salvador Berdajin Sànchez

Notícies - 04/05/2023

Sant Simplici, el Coll Roig i Cambre d’Ase, protagonistes en els premis dels 100 cims

Excursionisme 100 cims

Els concursos literari, fotogràfic i audiovisial de 100 cims ja tenen premiats en l’edició d’aquest 2023.

Una obra literària de Xavier Martorell amb el cim de Sant Simplici al tarragonès, com a protagonista, una fotografia de Gerard Rusinyol a Cambre d’Ase a la Cerdanya i un vídeo d’Àngel Artigas al pic Occidental de Collroig han estat els guardonats amb els primers premis aquest any.

Literatura, en un cim que mira al mar

En el XIV premi literari es van presentar 15 treballs corresponents a 11 autors. El jurat el van formar: Fermí Azcona, Marta Farrà, Montse Ros i Constantí Torres, com a representants del Comitè dels “100 Cims”; Francesc Roma, Joan Escalé i Jordi Longàs, com a autors de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme; i Joan Huertos i Antoni Ricart, com a representants de la Junta directiva de la FEEC.

El jurat va concedir el primer premi al treball “Quan encara no tenia nom”, del qual n’és autor Xavier Martorell i Boada (Centre Exc. Tarragona) i que està relacionat amb el cim de Sant Simplici; el segon premi és per al treball “L’alè fastigós del Dip”, relacionat amb el puig de Cabrafiga i del qual n’és autor Jordi Sebastià Galí (Centre Exc. Terrassa); i el tercer premi és per al treball  “Un sospir per a la muntanya”, relacionat amb el Carlit i del qual n’és autor David Cànovas Cots (Club Esp. 2×2 Santpedor). Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Polaroids” del qual n’és autor Josep M. Montragull Llenas (Centre Exc. La Xiruca Foradada) i que està relacionat amb la Mola d’Estat.

El “Fotocims” i el “Vídeocims” des de la Cerdanya

Al XIV concurs “Fotocims” es van presentar un total de 91 fotografies, corresponents a 26 participants de 18 entitats. Tal com indicaven les bases del concurs, els membres del Comitè dels “100 Cims”, Òscar Argurdo, Fermí Azcona, Josep M. Bardají i Constantí Torres, van fer la tria prèvia de fotografies, tot escollint les que s’adaptaven a les bases del concurs que, bàsicament és que el cim pugui ser identificable. Així, van ser 70 les obres que van passar al veredicte del jurat.

El jurat del concurs va estar format per Jaume Altadill, Xavier Erruz i Sergi Oriola. En el debat que es va fer a la seu de la FEEC van decidir atorgar el segon premi a la fotografia núm. 32, “Forcanada”, feta des del peu del cim i de la qual n’és autor Salvador Berdajin Sànchez (Unió Exc. Sabadell) i el primer premi a la fotografia núm. 48, “De camí cap a Cambre d’Ase”, de la qual n’és autor Gerard Rusinyol Mas (Club Exc. Voltreganès Ars).

Enguany es va convocar la segona edició del concurs “Vídeocims”, que tenia com a objectiu la presentació d’una excursió a un dels cims que conformen el llistat dels “100 Cims”. En aquesta segona edició s’han presentat 5 vídeos. El jurat va estar format pels membres del Comitè dels “100 Cims”, Fernando Ferrer, Josep Pairó, Constantí Torres, Marta Farrà i Joan M. Vives, amb el vot de qualitat de Jaume Altadill, com a expert de mitjans audiovisuals. El premi d’aquesta edició va ser per a Àngel Artigas Alimon de la Unió Exc. Sabadell, amb el vídeo que descriu una excursió al pic Occidental de Collroig.

El lliurament de premis es farà el dia 7 de maig a la Trobada dels “100 Cims” a Sant Feliu de Codines organitzat des del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.