FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/05/2016

La trobada dels ‘100 cims’ omple Gavà d’excursionisme i muntanya

100 cims

El diumenge, 29 de maig, la Unió Muntanyenca Eramprunyà va ser la entitat encarregada d’organitzar la Trobada dels “100 Cims” d’enguany. A les 8 del matí, més de 60 excursionistes es van concentrar al davant del local de l’entitat per tal de començar l’itinerari que els portaria al castell d’Eramprunyà. En arribar al peu del castell, es va fer una aturada per esmorzar i, a continuació, dividits en dos grups, es va acabar d’arribar al cim uns membres de l’entitat organitzadora van fer de guies, explicant detalls constructius de l’església i castell, així com retalls d’història que hi estaven relacionats.

Un altre grup d’una trentena de persones es va trobar cap a mig matí per fer una visitacultural a les mines prehistòriques de Gavà. Poc després de la una, el grup de caminadors va fer cap al parc del Mil·lenni on es va trobar amb el grup que havia fet la visita a les mines. Allà hi havia unes taules parades on els participants van poder dinar, a l’ombra dels pins, i que l’organització va completar amb begudes i cafè. En total van ser 106 els participants al dinar i durant aquest temps de descans es va fer un sorteig de material entre els assistents.

Havent dinat el punt d’atenció es va traslladar al centre cívic “American Lake” on es va fer l’acte protocol·lari de lliuraments de premis i reconeixements. L’acte va començar amb el parlament del president de la UME, Jordi Vilajuan, que va cedir la paraula al regidor de Cultura, Esports i Mediació de l’Ajuntament de Gavà, German Barrena. Seguidament es van lliurar els trofeus del VI Premi FEEC-Canicròs, els premis del VII concurs “Fotocims” i del VII concurs literari dels “100 Cims”.

A continuació, les entitats excursionistes que han superat les 2000 ascensions van rebre el reconeixement a la tasca de divulgació de l’activitat dels “100 Cims” que fan organitzant sortides col·lectives. Les entitats reconegudes van ser: Agrupació Excursionista Muntanya, Associació Excursionista l’Urgell, Centre Excursionista de Taradell, UEC Prat de Llobregat i Unió Muntanyenca Eramprunyà.

Seguidament van passar per l’escenari els 3 federats que durant l’any 2015 han superat els 3x”100 Cims”, els 14 federats que han superat els 2X”100 Cims” i, finalment, els protagonistes van ser els 61 federats que van superar el repte dels “100 Cims” durant l’any 2015. No cal dir que l’escenari del centre cívic es va fer petit per acollir tots aquests federats. Finalment, alguns membres del Comitè dels “100 Cims” van prendre la paraula remarcant alguns aspectes de l’activitat i fent palesa la gran participació que té aquesta proposta.

Va cloure l’acte el president de la FEEC, Jordi Merino, que va agrair la tasca dels membres del Comitè, així com va esperonar a continuar en la participació en aquest repte que té com a objectiu principal el fet de conèixer el país. Un tast de coca i cava va tancar una magnífica Trobada, molt ben organitzada per la UME, i a qui cal agrair el treball realitzat i el bon desenvolupament de la jornada.

També es va aprofitar aquest acte per donar a conèixer als assistents de la creació del Grup Oficial dels 100Cims al Facebook. Un grup que va presentar també la seva nova pàgina de facebook .

Joan M. Vives Teixidó