FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/05/2014

La trobada anual dels ‘100 Cims’ reuneix més de cent persones a Terrassa

100 cims Cultura Societat

El Centre Excursionista de Terrassa va acollir la VI Trobada dels “100 Cims” el passat 18 de maig. Una jornada que, a més del repartiment de premis i reconeixements, vol ser un punt de trobada dels federats que participen el repte dels “100 Cims”.

La jornada es va iniciar amb la concentració dels participants al local social del CE Terrassa a les 9 del matí, on van poder esmorzar. Seguidament els participants van pujar fins a la sala de plens de l’Ajuntament de Terrassa, on l’alcalde Jordi Ballart, va donar la benvinguda als assistents. També hi va haver parlaments d’agraïment i de satisfacció per la Trobada de part del president de la FEEC, Jordi Merino, i del president del CE Terrassa, Francesc Muntada.

Després d’aquest acte de benvinguda els 60 participants van enfilar-se a l’autocar que els va dur al coll d’en Tropes i a la Casa Nova de l’Obac. Allà es van fer dos grups. Un grup va fer un recorregut més curt pels pous de glaç, i l’altre es va enfilar fins a Castellsapera, punt culminant del terme municipal de Terrassa i que forma part del llistat dels “100 Cims”. El dia era força núvol i calitjós i les panoràmiques des del cim no van ser gaire àmplies; això sí, la presència de Montserrat, atreia la mirada.

Més de cent persones al lliurament de premis

De retorn a Terrassa, a la plaça del Vapor Ventalló, al davant del local del CE Terrassa va tenir lloc el dinar de germanor que va reunir gairebé un centenar de comensals. Havent dinat, la sala d’actes es va omplir encara més i es va fer l’acte de reconeixement i de lliurament de premis.

Primerament es van donar els trofeus als cinc primers classificats del IV Premi FEEC-Canicròs. A continuació es van lliurar els premis del concurs literari dels “100 Cims” i del V concurs fotogràfic “Fotocims”; així mateix es va fer lliurament dels premis del sorteig entre els participants als concursos.

Seguidament i, per primera vegada, es va lliurar un reconeixement als federats que durant l’any 2013 va superar els 200 cims, per la seva constància. Van ser 16 els federats que van recollir aquest guardó. L’acte central va venir a continuació quan els federats que durant l’any 2013 van assolir el repte dels “100 Cims” van recollir el mapa personalitzat i la samarreta commemorativa. Eren 35 els federats guardonats que van assistir a l’acte.

La projecció de dos audiovisuals obra de Marcel Puig, del CE Terrassa, un dedicat a les terres de l’Ebre i l’altre a Catalunya, van permetre gaudir de unes magnifiques imatges de paisatges i cims del nostre país. Un sorteig de regals entre els assistents va ser previ als parlaments de clausura que van fer en Jordi Merino, president de la FEEC, i Francesc Muntada, president del CE Terrassa. Tots dos van manifestar la seva satisfacció pel desenvolupament de la jornada.

Un cop acabat l’acte, a la plaça, es va fer la foto de família del federats guardonats i es van compartir uns moments relaxats de rialles i comentaris. Una cloenda agradable per una jornada que va deixar un bon regust de boca a tothom.

Fotos: Marcel Puig i Carles Mompel.