FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 13/02/2021

La Trepitja Garrotxa acollirà el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència

Garrotxa Curses per Muntanya

L’Ultra Trepitja Garrotxa, organitzada pel CE Olot, serà l’encarregada d’acollir per segona vegada el Campionat de Catalunya individual i per equips de l’especialitat el proper 23 d’octubre.

El campionat nacional serà una de les proves de criteri per a formar part de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya per a participar als campionats estatals i internacionals de les diferents especialitats. Els nous campions buscaran agafar el relleu de Marta Muixí  (AE Mountain Runners del Berguedà) i Adrià Matas (AE Muntanya) que es van imposar en la darrera edició, celebrada a Prades en 2019 dins el marc de la Long Trail Muntanyes Costa Daurada.

Amb sortida i arribada a la població d’Oix, el recorregut de l’ultra permet conèixer la subcomarca de l’Alta Garrotxa en tots els seus límits, passant per raconades espectaculars de la comarca, com el Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà. Els participants hauran de recórrer 84 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.750 metres.

L’esdeveniment comptarà amb dues distàncies més: 53km D+2900m i 23km i D+1200m, aquesta última formant part del calendari de curses Open de la FEEC.

La Trepitja Garrotxa és un esdeveniment solidari. El CE d’Olot destinarà tots els beneficis a la Fundació Albert Bosch, qui treballa en projectes de recerca mèdica infantil.

Tanmateix, la FEEC segueix treballant per a confeccionar el calendari de la 9a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, competició nascuda al 2011 fruit de l’esforç i l’empenta de les entitats organitzadores i que va ser pionera en el seu dia a l’Estat espanyol sent la primera d’aquestes característiques.