FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/10/2017

La Trenkakames més tranquil·la fins ara

Caminades de resistència

El passat dissabte 7 d’octubre es va celebrar la 16a edició de la Trenkakames, organitzada pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca.

A partir de les 7 del matí començaven a congregar-se, al vestíbul de La Lira, els caminadors per afrontar aquesta dura marxa. A la sortida, neutralitzada fins al Torrent del Cullerer, encapçalava el grup de caminadors els Amics grallers del Vendrell, i a partir d’aquí els caminaires tenien 15 hores per completar el recorregut.

D’un total de 171 inscrits, 165 participants van prendre la sortida a les 8 del matí del dissabte per completar els 55 quilòmetres de la prova, amb els seus 3.400 metres de desnivell acumulat.

Aquest any la Junta del Grup Muntanyenc va decidir escurçar el recorregut de la prova per comprovar si s’animava més gent a fer-la i, malauradament, els inscrits no van variar molt respecte l’any anterior. Amb un temps força ennuvolat al començament de la prova però que després va millorar, el primer participant va acabar la caminada amb un temps de 7 hores i 25 minuts, mentre que l’últim caminador va trigar poc més de 14 hores. El recorregut sencer el van completar 153 valents, amb un total de 12 abandonaments, entre els quals només hi havia una noia.

La valoració per part de l’entitat organitzadora va ser molt positiva i és remarcable el fet de moure més de 100 voluntaris, entre marcadors i recollidors de les cintes del recorregut, voluntaris dels avituallaments, personal de Protecció Civil i membres de la Creu Roja, per preparar una caminada per a uns 170 participants.

Tret de les quotidianes “butllofes”, algunes tortes de peu i els típics mals a les articulacions pel sobreesforç, la cursa es va dur a terme amb una absoluta tranquil·litat. Cal també destacar la bona preparació per part de la majoria de participants que, any rere any, es prenen la prova amb més professionalitat.

Els caminadors van destacar el perfecte marcatge del recorregut, els completíssims avituallaments i l’amabilitat dels controladors amb cadascú d’ells. També varen agrair la possibilitat d’una reconfortant dutxa al finalitzar la prova, així com també la cooperació dels membres de la Creu Roja i de Protecció Civil, fets que postulen la Trenkakames com una de les proves del Circuit Català de Caminades de Resistència més estimada pels participants.

Fotos / Xavier Capdevila