FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 29/05/2024

La Travessa del Montseny es vesteix de primavera

Vallès Oriental Caminades de resistència Excursionisme

Unes 300 persones han estat protagonistes del que ja ha estat la 48a edició de la Travessa del Montseny organitzada des del Club Excursionista Caminaires de Vilamajor.

En una jornada primaveral els excursionistes han realitzat un recorregut de 46,7Km amb 2.338m md+ que els ha portat per bona part del massís del Monteny. Uns paisatges completament primaverals i verds, gràcies a les pluges de les últimes setmanes van rebre als participans amb les seves millors gales.

Amb sortida des d’Aigüafreda, la caminada de resistència s’ha enfilat cap a Tagamanent, Pla de la Calma, Collfornic, Sant Marçal abans de començar l’ascens cap al Matagalls, les Agudes i el Turó de l’Home per acabar arribant a Gualba.

La caminada ha seguit tots els protocols de sostenibilitat marcats des del PN del Montseny i ha respectat també un recorregut acceptat des del mateix Parc. Dels prop de 300 participants que han sortit des d’Aiguafreda, uns 270 han completat l’exigent recorregut. La majoria, segons ha explicat el director de la caminada Albert J. Parera, ho ha fet amb un temps d’entre 10 i 14 hores que marca l’organització.

Parera ha destacat el fet de l’estebilització del nombre de participants a la caminada els últims anys amb un lleuger augment del 10% en aquesta edició. El mateix Parera ha remarcat que el 70% aproximadament de participants, ve a caminar i no a córrer “estem contents, ja que quan érem més gent venia més gent a córrer”.

 

Aquest cap de setmana i organitzada des de la UEC Cornellà es va celebrar també la caminada de Sants-Montserrat, dins del Circuit Català de Caminades de Resistència. Un Circuit que farà la seva pròxima parada a les muntanyes de Prades amb la Reus-Prades-Reus   organitzada des de l’AEC Reus que es disputarà aquest mateix 2 de juny.