FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 25/05/2024

La Trail Xics Montseny tanca el tercer circuit d’Escoles de Trail 2024

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Sant Esteve de Palautordera la darrera prova del tercer Circuit Català d’Escoles de Trail 2024: la Trail Xics Montseny. L’esdeveniment ha reunit 200 infants en un ambient familiar, amb circuits adaptats a totes les edats, des de la categoria sub 6 fins a la sub 16.

El terreny de la cursa, caracteritzat per corriols amb poc desnivell però molt ràpids, ha ofert un repte emocionant als participants. Les altes temperatures a les zones més elevades han estat compensades per la frescor de les parts més baixes, on un any més els rierols han afegit un punt tècnic i divertit a totes les curses.

La prova ha comptat amb la col·laboració de la marca Buff, que ha premiat tots els nens i nenes amb més continuïtat, és a dir, aquells que han participat en quatre de les sis proves del circuit.

L’organització de la Trail Xics Montseny ha preparat fins a sis circuits adaptats a totes les edats.

A la categoria sub 16, la més exigent i llarga de totes amb un recorregut de 9 km, Ricard Groh ha estat el guanyador amb un temps de 00:40:29, seguit de Núria Calzada amb 00:45:10, amb una diferència de només 5 minuts entre el primer masculí i la primera femenina. Guillem Sala i Gabriel Osberger han completat el podi masculí, mentre que Noa Bros i Elisabeth Martí han estat segona i tercera dona a meta.

A la categoria sub 14, Sergi Martorell ha estat el més ràpid, seguit de Guillermo Matas. La primera fèmina, Carla Pagès, ha arribat en tercera posició general. Nel Garcia ha completat el podi masculí, mentre que Ivet Busquets i Núria Muntada han completat el podi femení.

En la categoria sub 12, Nausicaa Picón s’ha imposat amb un temps de 15:56. El segon a meta ha estat Bruno Paterninaamb 16:46. Jordi Soro, Martí Pertegal, Mirna Arbues i Berta Galí també han pujat al podi.

A la categoria sub 10, Lucas Cardo ha guanyat amb 00:13:46, i Gal·la Mitjavila ha estat la guanyadora femenina amb 00:16:05. Guillem Porredon Sanchez i Lluc Juny han completat el podi masculí, mentre que Valentina Anguita i Alba Rueda han estat plata i bronze en la categoria femenina.

A la categoria sub 8, Martí Lopez ha aconseguit la victòria amb 00:05:35, seguit de Celia Gómez amb 00:05:53. Martí Torres i Bruc Carreras han completat el podi masculí, i Laia Rodriguez i Abril Soler han completat el femení.

La jornada ha comptat amb la presència de Marta Anglès, responsable del circuit d’escoles, i de Jordi Merino, president de la FEEC i Iu Net, corredor local i membre del CTCMC.  La cerimònia de lliurament de premis s’ha tancat amb l’entrega dels Buff als participants més constants.