FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/01/2020

La Traça Catalana dona tret de sortida a la Copa Catalana FEEC-Ferrino

Esquí de muntanya

La 32a edició de la Traça Catalana és l’encarregada d’iniciar la 36a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de Muntanya de la FEEC. Els amants de l’esquí de muntanya tenen una nova cita el proper diumenge 12 de gener als Angles (Capcir), en una cursa organitzada per l’Association Sport Montagne Cerdagne Capcir.

La mítica cursa del Pirineu oriental començarà a les 9:00 h, amb un recorregut per la zona del circ de Camporells, i finalitzarà entre les 10:30 i les 13:30 h. L’entitat proposa tres recorreguts. La modalitat que puntuarà per la Copa serà la individual:

  • Un primer de 22,5 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell, destinat a les categories sènior. Dels Angles pujaran fins al Petit Peric, descendiran fins al refugi Camporells pel corredor de Patou, tornaran a pujar pel corredor nord fins al Gran Peric per acabar amb una majestuosa baixada pel passadís sud-oest del Gran Peric, fins al punt d’inici una altra vegada.
  • Un segon de 17 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, per les categories júnior i juvenil. Un viatge d’anada i tornada al Petit Peric, amb pujada prèvia al Mont Llaret.
  • Un tercer de 10 quilòmetres i 560 metres de desnivell, pels infantils i cadets. A través de les pistes d’esquí de Les Angles, arribaran fins al cim del Mont Llaret, abans d’iniciar una baixada cap al refugi de Balmete. La tornada té el mateix recorregut, passant pel Roc d’Aude abans d’arribar al Pla de Bigorre.

Les inscripcions es poden formalitzar a través d’internet fins al divendres 10 de gener i, de forma presencial, el dissabte 11 de 15 a 18 h a la sala Capcir d’Angles.

Per primera vegada aquesta copa engloba les curses individuals i per equips. La Traça Catalana és la primera d’un total de set, repartides entre els mesos de gener, febrer i març. Les 2 Valls tancaran la Copa el cap de setmana del 21 i 22 de març.

Cal recordar que els cinc primers classificats absoluts de la Copa en categoria masculina i femenina rebran premis en metàl·lic.

S’ajorna la CronoNiu

La 14a CronoNiu, organitzada per la Molina Club d’Esports, que s’havia de celebrar el dia anterior, el dissabte 11 de gener, s’ha ajornat per motius personals del club. En les properes setmanes s’anunciarà la nova data d’aquesta prova puntuable per la 15a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0.

Amb el patrocini