FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/09/2014

La Taga 2040 Evo de Sant Joan de les Abadesses, tercera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza la 15a edició de la Taga 2040 Evo, la tercera prova de la temporada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, amb la participació de més de 450 corredors entre els tres recorreguts (Absolut, Sub-23 i Júnior), el proper diumenge, 21 de setembre, a les 9 del matí.

Com a novetat en aquesta edició de la Taga 2040 Evo, seguint les suggerències dels corredors, s’ha modificat el sentit de la part baixa de la cursa. D’aquesta manera, la cursa va pel coll de Can Camps passant pel collet del Vent i Còdol, i un cop superada la zona alta (pujada dels Escalers – Puig Estela – Taga – Coma d’Olla) que no s’ha modificat, es baixa pel camí del Taga. Aquest canvi farà que la pujada sigui més progressiva fins al Coll de Can Camps i que la baixada sigui molt més ràpida i tècnica.

cartell_curses_muntanya_web_1El traçat absolut està format per una distància de 26,3 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.893 metres. També hi ha un traçat per a la categoria Sub-23 de 21,76 km, i un traçat de 14,10 km per la categoria júnior.

Els participants rebran el suport i la bona acollida de la gent de Sant Joan de les Abadesses (el Ripollès), que any rere any col·labora en l’organització de la cursa i fa possible que aquesta edició estigui més en forma que mai. Hi ha trofeus i regals especials pels guanyadors, i sorteig de regals i vals de descompte per a tots els participants. Al final de la cursa, un any més, està previst recordar la figura d’Esteve Martínez, amb el premi al corredor i la corredora més ràpids entre el Puig Estela i Coma d’Olla.