FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/04/2019

La Serralada de Marina com a escenari del Campionat de Catalunya Universitari de Curses per Muntanya

Vallès Occidental Curses per Muntanya

La 7a Cursa per Muntanya MonteScatano és la prova del Campionat de Catalunya Universitari, gestionat per l’Esport Català Universitari (ECU) i coordinat per la Universitat Pompeu Fabra. A càrrec de la Joventut Atlètica Montcada la cursa tindrà lloc a Montcada i Reixac el proper 28 d’abril i estarà oberta a tots aquells estudiants inscrits en alguna de les universitats catalanes.

La prova començarà a les 9 h del matí i constarà d’un total de 21,7 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu i transcorrerà per la Serralada de Marina, entre les comarques del Barcelonès, Vallès Oriental i Maresme. El punt de sortida serà el carrer major del Montcada, a 36 metres al nivell del mar, i els corredors i corredores iniciaran la seva primera ascensió cap al Turó d’en Tort a 183 metres. Seguidament enllaçaran amb l’emblemàtica Ermita de Reixac on els participants podran gaudir d’una vista panoràmica al Vallès. A través dels corriols començaran l’ascensió a la part més alta de la cursa, el Turó de Donadeu i Coscollada, a uns 460 metres. D’allà iniciaran el descens cap a la línia de meta, al carrer major de Montcada i Reixac.

A més, l’entitat ha organitzat també una cursa més curta de 10,7 quilòmetres amb 400 metres de desnivell per tots aquells que vulguin iniciar-se a les curses de muntanya. També, es farà la més clàssica de totes, amb 16’8 quilòmetres i 750 metres de desnivell acumulat a través de corriols no tant tècnics com la llarga.

Els participants que vulguin optar a la classificació universitària han de formalitzar la inscripció a la cursa i comunicar-ho al servei d’esports de la seva universitat. D’aquesta manera, els qui vulguin participar hauran de fer una inscripció directa a la web de la cursa i l’altre al servei d’esports de la universitat que es pertany.

Foto / Montescatano