FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/04/2014

La serra d’Ensija, escenari de l’última prova de Raquetes de Neu de la FEEC

Raquetes de neu

La Serra d’Ensija, al Berguedà, va acollir el cap de setmana passat l’última de les proves del Circuit Català de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. En aquesta novena edició organitzada per la secció d’excursionisme hivernal del Club Excursionista Independent de Catalunya (CEI), amb l’ajuda del Centre Excursionista la Xiruca Foradada del Pla de Santa Maria, han participat una seixantena de raquetistes. Com a novetat, aquest any es va oferir una experiència esportiva i cultural diferent.

Cultura i esport

Per una banda, es va repartir una publicació que, a més de fer les funcions de full de control per a les diferents zones del circuit, ofereix les referències sobre la geografia i la vegetació de la zona, així com una amplia informació sobre “els maquis” i els moviments de la resistència antifranquista des de l’any 1939 al 1963. Sogons l’organització, “aquest ha estat un petit homentatge a la memòria històrica de totes les persones que van lluitar en defensa dels drets i les llibertats”, una iniciativa que s’emmarca dins les celebracions del Tricentenari 1714-2014.

Per una altra banda, des de la vessant esportiva, aquesta prova va consistir en l’ascensió al cim de la Gallina Pelada o Cap de Llitzet (2.321 metres), el qual forma part del programa “100 Cims” de la FEEC, seguint una ruta amb un alt valor paisatgístic hivernal (barranc de Llobateres i barranc d’Ensija). A banda dels atractius propis de la ruta, el CEI de Catalunya també va oferir la possiblilitat de participar en un “taller d’autodetenció” i un “taller d’orientació”, informació que també està inclosa en el llibret que s’hi va repartir.

Lliurament de premis

La propera cita del món raquetista català serà la jornada de lliurament de premis del 9è Circuit Català i de la 7a Copa Catalana de Raquetes de Neu, el proper 31 de maig al Casino de la Floresta, organitzat pel CEI de Catalunya.