FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 22/05/2023

La serra de Llaberia, punt mig de les Caminades de Resistència

Baix Camp Caminades de resistència Excursionisme

Un centenar de participants han participat de la 4a Marxa de Colldejou  que ha marcat el pas mig del Circuit de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La caminada, organitzada des del CE Reddis de Reus, portava als participants a superar un recorregut de 48 Km. i 4.830 m. de desnivell acumulat, que transcorre per les Muntanyes de Llaberia amb sortida i arribada a Colldejou.

L’itinerari dibuixava un mapa d’autèntic trencacames i recorrent un tram generós del PR-C 96. Des de la sortida de Colldejou els participants van estar pendents de la meteorologia que anunciava tempestes a mitja tarda i que no va fallar. El vent tradicional de la zona i les temperatures baixes van canviar al migdia amb temperatures altes i poc vent.

En total 91 participants van tornar a Colldejou dels més de 100 que havien sortit de bon matí. El traçat ensenyava paratges com les Crestes de la Seda, Llaberia, Mas Collet, el Barranc de la Mafla,  Mas del Remer, la Torre de Fontaubella o les vistes de la Mola de Colldejou que acompanyava als participants abans de tornar camí de Colldejou.

La caminada va comptar amb un bon grapat de voluntaris i voluntàries que a quarts de cinc del matí ja enfilaven cap a la sortida sota la pluja i el vent matinal.

Després d’aquesta caminada el calendari farà la seva pròxima aturada a la tradicional Gràcia-Montserrat que aquest pròxim dissabte, 27 de maig, arriba a la seva 34a edició.