FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Toda
Foto: Marc Toda

Notícies - 07/01/2023

La senyera omple el pòdium de la Ciaspolada

Raquetes de neu Raquetes de Neu Seleccions catalanes

Com el concert de Cap d’Any o els salts d’Esquí de Garmisch-Partenkirchen, la Ciaspolada s’ha convertit en una tradició per encetar l’any esportiu de muntanya.

La cursa de les curses en Raquetes de Neu ha tornat a donar el tret de sortida a aquest any pel que fa a la competició de la selecció catalana de l’especialitat.

La prestigiosa prova de la Val di Non, al Trentino italià arribava aquest any celebrava la seva 49a edició deixant enrera el Campionat d’Europa de l’any passat on Laia Andreu (CE Callús) i Georgina Gabarró (GE Oliana) es van penjar plata i bronze.

Semblava difícil que l’equip català que estrenava seleccionador, Marc Toda (UEC Anoia), superés els resultats de l’última edició però les catalanes ho han fet.

Si l’any passat es van aconseguir dos calaixos, aquest 2023, el combinat nacional s’ha emportat el pòdium sencer.

Ho ha fet amb la victòria de Cèlia Balcells (CE Queralt), la segona posició de Laia Andreu i la tercera de Georgina Gabarró, que han repetit calaix a Itàlia.

Laia Andreu segueix a una victòria de ser la dona que ha aconseguit més triomf a la Ciaspolada. Andreu arribava a aquesta edició amb les victòries del 2012, 2015, 2017 i 2018, a una sola victòria de la italiana Laura Fogli.

En categoria masculina els esportistes catalans s’han quedat a les portes del pòdium amb la quarta posició de Marc Trasserra (CE Sant Quirze) i la cinquena de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus)

Cada any el recorregut de la cursa canvia i aquest any finalment la cursa ha tingut un recorregut de cinc quilòmetres. El recorregut canviant de la Ciaspolada és un dels alicients que cada any es troben els corredors i corredores.

Les dues pròximes cites de la selecció catalana passaran pels estatal de Curses per Neu i Raquetes de Neu. La primera el 18 de Febrer en el Campionat d’Espanya d’Snowrunning a Cantabria i la segona el Campionat d’Espanya de Raquetes de Neu a Fuente Dé el 4 de març.