FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEMC
Foto: CTEMC

Notícies - 11/01/2021

La selecció d’esquí de muntanya buscarà més medalles a l’estatal de Boí

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La selecció catalana es desplaça a l’estació de Boí-Taüll (Alta Ribagorça) per a la disputa del campionat estatal d’esquí de muntanya, que se celebrarà del 14 al 17 de gener.  El combinat català espera repetir el bon paper demostrat en la seva estrena de la temporada a Sierra Nevada, on van aconseguir tornar a casa amb 26 medalles al sarró.

Tot i les restriccions per part del govern català, sí que es contempla com a excepcionalitat la celebració de competicions de caràcter estatal i internacional. Un inici de temporada ‘diferent’ pels esquiadors catalans, però que no han fet aturar les ganes per seguir lluitant per les primeres posicions del rànquing estatal i internacional.

L’equip dirigit per Xevi Sadurní, amb el suport de Joan Cardona, considera que els esportistes “han pogut mantenir un nivell òptim per a la competició ja que les condicions de neu a casa nostra han estat prou bones per a entrenar amb condicions i això s’ha vist reflectit en els resultats”.

 

El seleccionador català ha destacat la motivació de l’equip per a competir “tot i l’incertesa del moment”. Aquesta incertesa fa que la planificació de la temporada estigui una mica agafada amb pinces, tot i que espera poder tancar la temporada amb la participació d’alguna de les curses internacionals del circuit de la Grande Course, com la Pierra Menta o Trofeo Mezzalama.

També ha elogiat la qualitat de l’equip, del que està “molt orgullós. Als consolidats Cardona, Pinsach, Coll, Domènech, Alís i García s’afegeixen esportistes més joves que venen apretant fort, com Albert Pérez, Marc Ràdua, Ot Ferrer i Maria Costa”.

Els millors esportistes de la selecció catalana estaran a Boí, amb una llista que composaran: Marta Garcia, Jordi Alís, Pau Marín, Guillem Farriol i Nil Cardona del Club Esquí Cerdanya Skimo Team, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), Aleix Domenech (Centre Excursionista d’Olot), Oriol Cardona i Pau Coll (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports).

Els joves, amb tot l’equip

Per la seva banda el  CTEMC s’emportarà als sub 18 del AE Mountain Runners del Berguedà, Ares Torra, Martina Gonfaus, Enric Baños i Tomeu Comellas, i a Gael Álvarez i Pau Carol del CE Mindundis Team.

Els sub 16;  Aaron Álvarez (CE Mindundis Team), Arnau Balcells i Eloi Loren (Centre Excursionista Alta Ribagorça), Aina Garreta (CE Pobla de Segur), i Jan Gallardo (Club Esqui Cerdanya Skimo Team), Erola Rocias (Club Esportiu Cerdanya Pirineus).

I els sub20  Maria Costa i Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Marc Ràdua (CEPS Pobla de Segur).

Programa Campionat d’Espanya Boí
  • dijous 14 de febrer – prova relleus
  • divendres 15 de febrer – prova sprint
  • dissabte 16 de febrer – prova individual
  • diumenge 17 de febrer – prova cronoescalada