FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 30/05/2024

La selecció catalana vol vestir de groc Ezcaray

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya viatjarà aquest cap de setmana fins a La Rioja per a disputar el campionat estatal de Curses per Muntanya Vertical.

El KV de Valdezcaray serà l’encarregat de decidir el títol en una cursa exigent de 5,4 km i 1.250 m d+ que portarà als participants des de la localitat Urdanta, situada a 1.000 m d’altitud, fins al com de San Lorenzo amb passada per una zona intermitja situada a l’estació de Valdezcaray.

L’equip català buscarà repetir o millorar les catorze medalles sumades en el darrer campionat estatal de curses per muntanya verticals a Villanua.

La selecció catalana celebrant l’èxit a l’estatal en línia.

 

El seleccionador Pere Rullan s’emporta fins a terres de La Rioja a un equip amb garanties i on els més joves del planter poden tornar a portar cap a Catalunya plens en les seves curses.

En categoria absoluta l’equip català estarà composat per: Mireia Hernàndez (CE Terrassa), Rosa Navarro (UEC Anoia), Rosa Maria Nieto (CM Monistrolenc), Alba Tena (CE Madteam), Cristina Vilarnau (CE Girona) i Marta Llagostera (UEC Anoia) en categoria femenina. Pel que fa a la masculina Arnau Aranda (AE Matxacuca) encapçala un equip on també hi són; Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), Marcel Romaní (UEC Gràcia), Josep Lladó (CE Súria) i Wifred Lladó (CE Solsonès).

En categoria U23: Laia Montoya (CE 2×2 Santpedor), Núria Tarragó (UE Vic), Laia Calzada (CE Madteam), Aniol Pujiula (GECA), Oriol Marín (UEC Anoia) i Sergi Cabeza (AE la Mitja del Castell) formaran la representació catalana i lluitaran amb els absoluts pels llocs de pòdium.

En categories de formació, on els catalans i les catalanes són els grans favorits, Rullan s’emporta fins a Ezcaray als júniors: Martina Gonfaus i Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam), Mar Cordoba (CE de Sant Quirze), Ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Lluís Puigvert (CE Girona), Jas Castillo (Moianès Independent) i Jaume Miranda (CE Torelló).

Juvenils; Uma Plans i Biel Sagués (Moianès Independent), Clàudia Llesuy (CEPS), Clàudia Martín (CE Madteam), Rut Cordoba (CE de Sant Quirze), Martí Costa (UE Vic), Jan Puigvert (CE Girona) i Albert Soler (CCE Llorençà).