FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/01/2020

La Selecció Catalana torna amb tres medalles dels mundials màsters d’Innsbruck

Esquí de muntanya Seleccions catalanes

Les medalles catalanes segueixen arribant en competicions internacionals. Després de celebrar l’èxit dels primers pòdiums de la història en esquí de muntanya en uns JJOO a Lausana, ara el combinat català d’esquí de muntanya ha competit en els ‘Winter World Masters Games‘ que s’han celebrat a la capital del Tirol.

Els catalans han fet bona aquella frase del “vells roquers mai moren” i  han aconseguit sumar tres medalles de bronze.

El primer pòdium el va sumar Xevi Sadurní (Ski Club Camprodon) en aconseguir el tercer lloc en la prova vertical per majors de 45 anys. Sadurní va entrar a la meta per darrere del local Holzer Manfred i de l’andorrà Joan Turne. Un dels actuals seleccionadors catalans va arribar a poc més d’un minut del guanyador i va sumar també la desena posició en categoria absoluta de la prova.

En la mateix vertical, l’altre seleccionador català, Joan Cardona (Ski Club Camprodon) va aconseguir també una medalla de bronze en la seva categoria de majors de 55 anys. Cardona va ser tercer per darrere del francès Alain Bellagamba i de l’austriac Reinhard Hurth.

Els dos bronzes en la cursa vertical encara es van completar amb un tercer bronze que va sumar ‘Met’ Estañol (Club Esquí Cerdanya Skimo Team). Estañol va aconseguir pujar al tercer calaix en la prova individual en categoria absoluta i en majors de 55 anys. El de la Cerdanya va compartir calaixos amb el francès Alain Bellagamba, un dels grans protagonistes de la competició i que va sumar el doblet, i amb l’austriac Mario Herburguer que va ser segon.

Amb el combinat català hi van participar també Robert Parcerisa (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que va sumar un 8è lloc a la vertical i Jordi Alcubierre (La Molina Club d’Esports) que va prendre part de les dues disciplines amb un top 30 a la cursa vertical.