FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Casanovas
Foto: Albert Casanovas

Notícies - 01/05/2023

La selecció catalana segueix trencant cims

Ribera d'Ebre Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de curses d’Ultraresistència ha fet bons els pronòstics i a casa tampoc ha decebut. L’equip dirigit per Pere Rullan amb Fernando Rosa, no han donat cap opció als rivals en categoria masculina i han repetit el títol aconseguit l’última temporada a la Sierra de Cazorla.

El factor de “jugar com a locals” ha esperonat als catalans que han aconseguit la victòria gràcies al títol de campió estatal que s’ha emportat l’igualadí, Marc Ollé (GE Oliana). Ollé sortia a la Trencacims, amb el cartell d’un dels favorits però tapat després de la seva participació a l’estatal de Curses per Muntanya i d’una temporada carregada amb poques ultres. L’actual campió de Catalunya de la modalitat i de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, no ha deixat cap porta oberta i ha tancat el títol de forma autoritària, en una tram final de cursa on ha superat a Miguel Heras i l’ha deixat enrere per entrar en solitari a la meta de Paüls.

Ollé ha completat els 75km, amb un desnivell positiu de 5.300m i un desnivell acumulat de 10.600m amb un temps de 8h 57’42”. Amb aquesta victòria Ollé se suma a tres catalans més (el “blacky” Morales, Andreu Simon i Marta Molist) que han aconseguit el campionat estatal d’Ultraresistència.

L’igualadí no ha estat l’únic català en pujar el pòdium, Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà) ha aconseguit una gran tercera posició per darrere d’Ollé i Heras. Ruiz ha anat sempre al grup capdavanter de la cursa i ha millorat de forma notable el setè lloc que va sumar en el darrer estatal. Aleix Toda (CE L’Areny) ha aconseguit la medalla de xocolata i amb la quarta posició ha donat el títol de forma contundent a Catalunya.  Alejandro Villariño (CA Can Mercader) vuitè ha tancat la participació catalana a la cursa.

L'abraçada entre Marc Ollé (1r) i Lluís Ruiz (3r) Foto: Ramon Ferrer
L’abraçada entre Marc Ollé (1r) i Lluís Ruiz (3r) Foto: Ramon Ferrer

Pel que fa a l’equip femení, destacar la tercera posició que ha aconseguit en la lluita per seleccions. Les catalanes s’han vist superades per les andaluses i les basques però han aconseguit el tercer calaix del pòdium. Aquest tercer lloc s’ha sumat gràcies a la quarta posició de la incombustible Montse Martínez (AE Matxacuca), la dissetena d’una campiona de Catalunya com Marta Muixí (AE Diedre)  i la trenta-tresena posició d’Anna Olivares (CM Sant Cugat) que van donar els punts a la selecció per aconseguir aquesta tercera posició final.

L’equip català ha fet bona la frase de ser profeta a casa i no ha deixat escapar l’oportunitat per a tornar de la Trencacims amb cinc pòdiums estatals.