FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC
Foto: CTEEC

Notícies - 20/01/2021

La selecció catalana i el CTEEC preparen el retorn a la competició amb interrogants

Osona Escalada esportiva Escalada Seleccions catalanes

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) i la selecció catalana d’escalada esportiva han realitzat la seva primera concentració d’aquest 2021. Ho han fet a la sala Blocat de Centelles (Osona) amb la intenció de preparar-se per la Copa d’Espanya de Bloc que s’havia de celebrar aquest mes de febrer.

Des de la FEDME aquest mateix dimarts s’ha fet oficial que de moment queda ajornat l’inici de la competició com a causa de l’estat actual de la pandèmia.

L’entrenament del CTEEC i la selecció es va realitzar a porta tancada al rocòdrom Blocat, el qual s’estrenava aquell mateix dia, i mantenint les mesures de seguretat establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la Covid-19. Els blocs van ser equipats per experts que van arribar d’arreu de tot l’Estat.

Els esportistes es van dividir en dos grups segons els seus respectius objectius d’entrenament. Primer, els 8 esportistes del sub12 i sub14 van realitzar un entrenament amb diverses dinàmiques enfocat en la mobilitat, el core (la zona abdominal), la gestió del temps i la interpretació i lectura del bloc.

En canvi, els 17 escaladors que agrupen l’equip del sub16, sub18, sub20 i de la selecció Absoluta, juntament amb uns esportistes convidats del club van fer un simulacre de competició. La pandèmia de la Covid-19 va anul·lar totes les competicions de l’any passat i aquesta és una manera efectiva de mantenir els competidors preparats per a futurs certàmens.

Segons Ivan Terricabras, seleccionador i director tècnic del CTEEC, l’ajornament de la Copa d’Espanya de Bloc ha estat com un jerro d’aigua freda “Les suspensions dels certàmens i la manca de competició són una desmotivació molt gran pels esportistes. Aquest darrer any no han pogut entrenar amb normalitat i ara se’ls hi ha esborrat un altre objectiu.” lamenta el director tècnic.

Tot i això, Terricabras assegura que no perden la fe i que continuaran entrenant per les proves que fins ara es mantenen, com la Copa d’Espanya de Dificultat i el Super Campionat d’Espanya. Afegeix que “Intentarem mantenir l’equip motivat procurant que es posin objectius més personals i també, potser, organitzant un altre simulacre”.

Pel que fa a la competició nacional la FEEC espera poder confeccionar el calendari d’escalada esportiva a l’espera de l’evolució de la pandèmia després de la suspensió dels campionats catalans l’any 2020.