FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Selecció Catalana Esquí de Muntanya
Foto: Selecció Catalana Esquí de Muntanya

Notícies - 03/07/2020

La selecció catalana d’esquí de muntanya torna a rodar

Esquí de muntanya

Després d’una temporada massa atípica la selecció catalana d’esquí de muntanya ha tornat a rodar per tancar aquest 2020 i començar a preparar la nova campanya que arribarà amb novetats importants.

L’equip que dirigeixen Joan Cardona i Xevi Sadurní ha realitzat una concentració al Ripollès on sense poder retrobar-se amb els esquís han obtat per diferents sessions d’entrenament rodant per les carreteres d’aquesta comarca.

Aquesta temporada serà recordada per la selecció com una temporada pràcticament en blanc. L’equip català només va poder participar en els campionats estatals realitzats a Cerler on va pujar al més amunt del pòdium en l’única prova que es va poder realitzar, la de relleus mixtes amb un combinat, format per Júlia CasanovasOriol Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Aleix Domènech (CE Olot) i Pau Coll (Ski Club Camprodon), que va tornar a donar mostres de la seva qualitat i es va endur una folgada victòria amb un temps de 42 minuts i 57 segons, per davant de la selecció madrilenya (FMM) i l’aragonesa (FAM).

El dia següent el campionat quedava suspès com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 i els esportistes catalans tornaven a casa per iniciar el període de confinament.

Anteniorment la selecció ja havia vist com les diferents proves de la Grande Course, on havia de participar, quedaven suspeses també per la pandèmia i es quedava sense calendari competitiu per aquest 2020.

El calendari programat pel combinat català l’havia de portar a  l’Altitoy (7 i 8 de març), la Pierra Menta (11 a 14 de març), Adamello (13 a 18 d’abril) i el Tour de Rutor (26 a 29 de març). La temporada s’havia de tancar a Bulgària on la selecció competirà a la cursa internacional de Bansko.