FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/02/2016

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya participa amb dos equips a l’Altitoy

Esquí de muntanya

La novena edició de l’Altitoy, la cursa d’esquí de muntanya de llarga distància més alpina i popular dels Pirineus, es celebrarà els dies 27 i 28 de febrer, a l’entorn de la població de Varètja (Alts Pirineus) i l’estació d’esquí Luz Ardiden.  La prova forma part del calendari de la Copa del Món de curses de llarga distància per equips de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), i també del circuit de La Grande Course.

La cursa està dividida en dos recorreguts en funció de la categoria en la que es competeixi. El recorregut A, vàlid per la Copa del Món i La Grande Course, acumula un desnivell positiu de 3.040 metres, dividits en cinc pujades, el dissabte, i de 2.360 metres, el diumenge. El recorregut B, per les categories júnior i cadet, i categoria open, acumula un desnivell positiu de 1.690 metres, dividits en tres pujades, el dissabte, i de 1.190 metres, el diumenge. En cas de que la meteorologia sigui adversa, l’organització té preparats traçats alternatius que no restaran qualitat i caràcter a la prova.

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya competirà amb dos equips

Quatre membres de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya representaran a Catalunya a l’Altitoy. L’equip format per Nil Cardona i Joan Reyné ho farà realitzant el circuit A, i puntuarà, per tant, a la Copa del Món i a La Grande Course. En categoria open competirà la parella formada per Xavier Sadurní i Gerard Vila.  El seleccionador català Joan Cardona comenta que “és difícil fer un pronòstic sobre el resultat final. Col·locar un equip entre els 20 primers, i l’altre entre els 30 primers seria un èxit. Crec que els dos equips estan molt compensats i poden fer un gran paper. Cal tenir en compte que és una prova de Copa del Món, i correran els millors.”

Respecte a les característiques dels circuits Cardona diu que “les condicions meteorològiques decidiran els recorreguts finals. L’any passat l’organització va salvar molt bé l’obstacle del mal temps i va proposar uns itineraris alternatius de molta qualitat.”

Tour de Rutor i Pierra Menta, també amb representació catalana

Joan Cardona també ha confirmat la presència dels equips formats per Nil Cardona i Joan Reyné, i Gerard Vila i Marc Solà, a la cursa Tour de Rutor, que es disputarà entre els dies 1 i 3 d’abril a la Vall d’Aosta (Itàlia). El mes anterior es correrà la Pierra Menta, a la regió de Beaufort (França), on tot apunta a que l’equip que representi a Catalunya sigui el composat per Gerard Vila i Marc Solà. Ambdues proves també formen part del calendari de la Copa del Món i La Grande Course.

 

Fotografia / Jorge García-Dihinx