FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/04/2016

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya participa a l’Elbrus Race, a Rússia

Esquí de muntanya

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) competirà en tres de les curses incloses a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia, entre els dies 3 i 7 de maig. L’escenari de la competició, l’Elbrús (5.642 metres), situat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, és el cim més alt del continent europeu.

La Red Fox Elbrus Race és una de les curses d’esquí de muntanya i skyrunning més exigents del món. La prova inclou tres modalitats competitives: Vertical Kilometer (2.450-3.450 m), SkyMarathon – Mt Elbrus (2.350-5.642 m) i Elbrus Open Ski-mountaineering. Els esportistes de la selecció participaran a les tres competicions. El seleccionador català, Joan Cardona comenta: “Anem a l’Elbrús a guanyar totes les curses, a fer les millors marques”.

Fora de la competició oficial, l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya intentarà batre l’actual rècord d’ascensió a l’Elbrús en esquís des de la base de la muntanya. La setmana prèvia a la competició els esquiadors realitzaran vàries ascensions a pics per sobre dels 3.000 metres per aclimatar-se a l’alçada i condicions de la zona.

La selecció viatja a Rússia el dia 26 d’abril amb un equip format per els esportistes Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Xavier Sadurní (Club Excursionista de Ripoll), Alfons Gastón (Unió Excursionista Urgellenca), Marc Solà (Ski Club Camprodon) i Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur); el seleccionador català Joan Cardona; i els tècnics Oriol Montero, Gerard Garreta i Antoni Massagué.

Fotografia / Ivan Torres

[table id=212 /]