FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/04/2016

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya participa a la Tour de Rutor, a Itàlia

Esquí de muntanya

La cursa Tour de Rutor, que forma part del circuit de La Grande Course, puntuable per la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de llarga distància de la ISMF, ha arribat a la Vall d’Aosta (Itàlia) aquest cap de setmana. Les tres etapes de la prova han estat condicionades per la meteorologia i un exigent recorregut. Un total de 335 equips han participat en la 18a edició d’aquesta clàssica de l’esquí de muntanya de llarga distància.

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la cursa amb les parelles formades per Marc Solà (Ski Club Camprodon) i Genís Zapater (Ski Club Camprodon), entrant al Top 20, en 19a posició; i els joves Jordi Martín (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (Unió Excursionista Urgellenca), que han acabat en 33a posició. Genís Zapater comenta: “Els tres dies de cursa han estat molt condicionats per la boira i les condicions de la neu, que no ha sigut gaire bona. El primer dia ens vam sentir forts, malgrat que el Marc no es va trobar del tot bé al principi. La segona etapa va ser la més dura i això ens va afavorir. Vam fer una 15a posició. El tercer dia vam equivocar-nos en l’estratègia i vam perdre alguna posició en la classificació general. A nivell personal, La Tour de Rutor m’ha servit per adonar-me que la formació que vaig rebre al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya ha donat els seus fruits. Pensava que mai tindria el nivell dels esquiadors alpins, i ara me n’adono que estic al seu nivell, i en alguns casos fins i tot per sobre”.

També cal destacar la 13a posició d’Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) fent parella amb el madrileny Antonio Alcalde, i la cinquena plaça de Marta Garcia (CE de Calldetenes) i Marta Riba (CE Pobla de Segur), que s’han mantingut durant les tres etapes entres les cinc millors parelles en categoria femenina.

El proper cap de setmana la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya participarà al 57è Rally del CEC, última prova de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya per equips de la FEEC, també vàlida per el Campionat d’Espanya de la modalitat.

Fotografies / Arnau Clarella i Genís Zapater

[table id=212 /]