FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/05/2016

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya comença la competició a l’Elbrus Race, a Rússia

Esquí de muntanya

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha finalitzat la seva aclimatació abans de començar les curses incloses a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia. La selecció ha fet una travessa pel Caucas on ha pujat a cims de 3.000 metres per poder afrontar amb més garanties la competició.

A partir d’avui i fins el pròxim dia 7 de maig, l’Elbrús (5.642 metres), situat al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, serà l’escenari de la competició. L’Elbrus és el cim més alt del continent europeu.

La Red Fox Elbrus Race és una de les curses d’esquí de muntanya i skyrunning més exigents del món. La prova inclou tres modalitats competitives: Vertical Kilometer (2.450-3.450 m), SkyMarathon – Mt Elbrus (2.350-5.642 m) i Elbrus Open Ski-mountaineering. Els esportistes de la selecció participaran a les tres competicions. El seleccionador català, Joan Cardona comenta: “Anem a l’Elbrús a guanyar totes les curses, a fer les millors marques”.

Fora de la competició oficial, l’equip de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya intentarà batre l’actual rècord d’ascensió a l’Elbrús amb esquís des de la base de la muntanya.

Fotografies de Pep Ubach (Corriols de Llum) de la travessa que la Selecció ha fet al Caucas.