FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/12/2018

La Selecció Catalana de raquetes de neu tornarà a portar el nom de Catalunya arreu del món

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de raquetes de neu tornarà a competir en diferents proves del calendari internacional de l’especialitat. El combinat català, que un any més estarà dirigit per Just Sociats i amb Marc Toda com a tècnic, disputarà fins a tres proves europees i una atípica cursa el mes d’agost a l’Amèrica del Sud.

La Selecció ha fet aquest cap de setmana la primera concentració a terres berguedanes amb entrenaments al Rasos de Peguera. Aquesta temporada el combinat català estarà format per vuit esportistes: Silvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà), Sílvia Zuñiga (Centre Excursionista Pontsicà), Laia Aguilar (Club Excursionista Calldetenes), Laia Andreu (UE Vic), Edu Hernández (AE Matxacuca),  Marc Trasserra (CE Voltraganès), Quim Costa (Unió Muntanyenc Eramprunyà), Just Sociats (CN Terrassa).

Els esportistes catalans s’estrenaran a SuÏssa, on competirà a la Chasseralienne , una cursa nocturna pel parc de Chasseral amb 606 m de desnivell positiu i on tindran la primera presa de contacte amb la competició en àmbit europeu.

El 10 de febrer la selecció viatjarà fins a Itàlia a la Vall de Brembana on es diputarà la segona edició de la Ciaspolada del Monte Avaro. 

L’aventura europea es tancarà aquesta temporada a Noruega participant a l’Artic Snowshoe Race una espectacular cursa de 7,4 quilòmetres que s’ha convertit en una de les clàssiques del calendari mundial de l’especialitat i on participen els millors esportistes mundials.

La selecció al Rasos de Peguera aquest cap de setmana.

Un cop tancada la campanya europea la Selecció s’estrena aquest any a Argentina. Per primera vegada el calendari de raquetes de neu s’amplia fins al 30 d’agost i marxa fins a l’hemisferi sud.

Els catalans competiran a la Copahue Extremo, un dels plats forts de la temporda i una competició diferent que portarà a l’equip encapçalat per Just Sociats a mantenir una preparació especial per aquestes dates. La majoria d’esportistes estaran de ple en la temporada de curses per muntanya i el seleccionador haurà de programar una preparació específica per tornar a trepitjar neu.

La cursa té característiques especials, ja que compta amb trams mixtes on no s’han d’utilitzar les raquetes de neu. Els primers quilòmetres es fan sense raquetes en les dues modalitats (10 i 20 km) per posteriorment arribar al tram on s’han d’utilitzar els equipaments.

El desnivell acumulat de la cursa és de 1400 m i es realitza en un dels centres termals d’Argentina com és Capahue, situat al nord-est de la província del Neuquén. Aquesta serà ja la tercera edició de la competició.

Fora de La Ciaspolada per motius polítics
Aquesta temporada, la selecció catalana no ha pogut participar en La Ciaspolada, la clàssica italiana que el passat dia 5 de gener va arribar a la 46a edició. El fet que en aquesta ocasió fos considerada Campionat del Món, afegit a l’obstinació de la federació mundial (WSSF) a obligar els atletes de la FEEC a competir com a espanyols, ha forçat a la renúncia dels catalans i a la recerca d’un calendari alternatiu. A Itàlia, Laia Andreu hauria pogut aspirar a igualar el rècord històric de victòries en la prova. Tanmateix, ho podrà fer igualment l’any que ve com a legítima representant de Catalunya, atès que la competició tornarà al format habitual.