FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/01/2015

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu, al Campionat del Món a Quebec

Raquetes de neu

Els esportistes de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu viatgen a Canadà per competir al Campionat del Món que es disputa a Quebec el proper dissabte 31 de gener. La prova s’emmarca dins la Winter World Master Games, Québec City 2015, cita esportiva que aplega una quarantena de competicions en nou dies.

Els esportistes de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu que participaran a la competició del Campionat del Món a Quebec són: Laia Andreu, del Club Excursionista de Callús; Sílvia Leal, del Centre Excursionista del Solsonès; Just Sociats, del Club Excursionista de Callús; Rosa Valls, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà; Gabriel Crosas, del Centre Excursionista de Torelló; i Genís Calvés, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.

Els esportistes de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) acudeixen acompanyats pel seleccionador i vicepresident de la FEEC, Josep Maria Peixó. Una selecció que compta amb el patrocini de marca d’ulleres tècniques i esportives Cébé i TSL Outdoor – Aeri Newalpin.

cebetsl_outdooraeri_newalpin

La prova del Campionat del Món de raquetes de neu, reconeguda per la Federació Internacional de Raquetes de Neu (ISSF), presenta un recorregut de deu quilòmetres en un terreny força pla, amb la ciutat del Quebec i el riu Saint-Laurent de fons, per la qual cosa es preveu un desenvolupament ràpid i explosiu de la competició.

Membre de ple dret de la ISSF

La Federació Internacional de Raquetes de Neu (International Snowshoeing Federation – ISSF) va reconèixer la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) com a membre nacional de ple dret ara fa un any.

Els esportistes de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC ja van participar al Campionat del Món representant Catalunya a nivell internacional l’any passat, al Siljan Snowshoe Festival, a Suècia. Els esportistes catalans van tenir una molt bona actuació aconseguint el bronze tant en categoria masculina com en la femenina, de la mà de Just Sociats (CE de Callús) i Mavi Gil (CE del Solsonès).

Projecció internacional de la FEEC

Aquest reconeixement internacional de la FEEC s’afegeix als obtinguts en altres disciplines esportives i àmbits d’actuació. A més de la ISSF, la FEEC és membre de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA), la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF), la Federació Internacional de Curses per Muntanya (ISF), la Federació Internacional d’Esports d’Escalada (ISFC) i l’Associació Europea de Senderisme (ERA).