FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/12/2013

La Selecció Catalana de Raids ha participat al Campionat del Món a Costa Rica

Raids d'esports de muntanya

La 2013 Costa Rica Adventure Race (ARWC) va comptar amb la participació de 47 equips provinents de tot el món, entre els quals destaca l’equip de la Selecció Catalana de Raids, Grifone-Platja d’Aro. Durant el transcurs del raid es van retirar 13 equips i van participar, sense competir, nou equips.

El Campionat del Món de Raids a Costa Rica és una competició non-stop on s’han de recórrer més de 800km en BTT, cursa a peu i caiac i té aproximadament una durada de vuit dies i vuit nits. Només amb l’ajuda del mapa i la brúixola, els equips han de fer front a un recorregut que els durà de costa a costa i de frontera a frontera, recorrent així gran part del país. L’equip català Grifone-Platja d’Aro va completar la prova amb 215 hores i va quedar en trentena posició mundial.

L’equip català que va competir a Costa Rica estava format per Albert Vilana, Marta Riba, Jordi Capell i David Tarrés, els quals tenen una llarga trajectòria en raid i competicions a l’aire lliure. No obstant, l’equip també el formen Dani Terrisse, Anna Seix i Ampa Gil. L’ARWC ha estat la prova que ha posat punt i final a una gran temporada 2013 de l’equip, en la qual han dominat i guanyat tots els raids on han participat fins ara, tant a Catalunya com a Espanya.

2013 Costa Rica Adventure Race

Les classificacions del Campionat del Món de Raids deixen en primera posició l’equip suec Thule Adventure Team, seguit de l’equip espanyol Columbia Vidaraid i els anglesos, Adidas TERREX Prunesco.