FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/01/2018

La selecció catalana de curses per muntanya presenta el seu calendari internacional

Curses per Muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya s’ha presentat a Igualada aquest cap de setmana. Ho ha fet donant a conèixer quin serà el seu calendari internacional, dins la copa del món de la ISF, on competirà l’equip català.

En aquesta nova edició de la Copa del Món 2018, l’equip tornarà a estar encapçalat pel seleccionador Fernando Rosa i comptarà amb un total de vuit atletes: Andreu Simon Aymerich (Associació Esportiva Intempèrie), Laia Andreu Trias (Unió Excursionista Vic),  Eduard Hernández Teixidor (Associació Esportiva Matxacuca), Montse Martínez Guerrero (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball (SE), Pol Rodríguez Salvador (Unió Excursionista Catalunya Olesa de Montserrat) i Pere Rullan Estarelles (La Molina Club d’Esports), Marc Traserra (Club Excursionistat Voltreganès) i David Prades (Assocació Esportiva Mountain Runners del Berguedà)

La selecció començarà a competir a Xina aquest pròxim 30 d’abril en la primera prova de la Copa del Món. El recorregut mundial els portarà a Euskadi el 27 de maig (Zegama), Madeira (Portugal) el 2 de juny i a Livigno (Itàlia) el 16 de juny abans de tornar a casa l’1 de juliol amb la Buff Èpic Trail.  La temporada estiuenca seguirà a Andorra el 29 de juliol (Comapedrosa) i passarà per Zermatt amb l’Ultraks (Suïssa) el 25 d’agost, Val Masino (Trofeo Kima, Itàlia) el 26 d’agost, Montana (The Rut, USA) l’1 de setembre i tancaran la competició tornant a passar per Itàlia amb la Limone Extreme el 13 d’octubre.

Catalunya no serà als campionats espanyols

La selecció catalana de curses per muntanya no participarà aquest 2018 en la copa d’Espanya com tampoc al campionat d’Espanya de curses per muntanya. El mateix president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, ha anunciat a la presentació de la selecció que aquesta no prendrà part de les competicions espanyoles.

Merino ha fet oficial que les seleccions de la FEEC seguiran el camí que ja va encetar la selecció d’esquí de muntanya i no participaran defensant els colors de Catalunya en els campionats de l’estat espanyol. La decisió com va explicar el mateix Merino, es deu al moment polític pel que passa el país i pel fet que diferents representants polítics catalans segueixin a la presó o a l’exili.

Aquesta serà la primera vegada que la selecció catalana de curses per muntanya no participarà en els campionats d’Espanya. Cal recordar que el passat 2017, la catalana Eli Gordon va ser la guanyadora absoluta en categoria femenina i que aquest any no es veurà la samarreta groga de Catalunya en les diferents competicions espanyoles.

Els atletes catalans, però, podran participar en els campionats d’Espanya defensant la samarreta de les seves pròpies entitats o equips.

El Director Tècnic de la FEEC, Ton Massagué, ha remarcat que en cap cas es tallarà el recorregut dels esportistes, ja que aquests podran participar en els campionats. També hi haurà els joves valors del planter català del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) participant amb els colors dels seus clubs.

Un CTCMC que també s’ha presentat aquest cap de setmana a Igualada desmostrant la bona salut que manté el planter de les curses per muntanya a Catalunya.